Aquest cap de setmana comença un nou cicle de l’espai de debat Cafès amb Història, que aquest mes d’abril analitzaran el període històric de la Transició. La primera sessió del nou cicle es fa aquest dissabte, 5 d’abril. Es tracta d’un cinefòrum amb la projecció de la pel·lícula “El disputado voto del señor Cayo”, del 1986. Després de la pel·lícula es farà un debat entre els assistents.

La segona sessió del cicle està prevista per al dissabte 19 d’abril. Així, s’ha programat una xerrada debat, amb el títol “Llibertat, amnistia i Estatut d’autonomia”, i també la projecció d’un documental. La tercera i última sessió dels Cafès amb Història dedicats a la Transició es farà el dissabte 26 d’abril. Consistirà en una xerrada-debat entorn del 23F i en la projecció d’un documental sobre el cop d’estat protagonitzat per Tejero.

Totes les sessions dels Cafès amb Història es fan a la Biblioteca Municipal, a les 5 de la tarda.

El mes de març els Cafès amb Història van analitzar el colonialisme i els conflictes que va originar aquesta política d’expansió territorial. Es va fer un cinefòrum amb la projecció del film “Las trece rosas”, i dues xerrades. També es va projectar un documental sobre la figura de Gandhi.

Els Cafès amb Història són una de les activitats del programa Fem Cultura, impulsat per l’Ajuntament.