Els Pixafocs i Cagaspurnes, Colla de Diables de Masquefa, van celebrar divendres i dissabte els seus primers vint anys d’història amb una explosió de festa, foc, emoció i molta il·lusió. Durant tots dos dies els tabalers i els diables masquefins, amb l’ajut d’algunes colles convidades, van posar la vila potes enlaire i la van convertir en tot un ‘infern’.

La metxa de la festa del 20è aniversari la van encendre, divendres a la tarda, les activitats per als infants que van tenir lloc a la Plaça de l’Estació. Els tabalers i els diables hi van organitzar tallers de percussió i de maquillatge que van atraure els més petits.

Després, una sorollosa tabalada conjunta amb la colla infantil de l’entitat –la gran protagonista d’aquest primer dia de la festa- i la colla infantil dels diables d’Igualada va ensordir el públic reunit a la plaça, que també va poder veure ballar la Colla de Geganters i Grallers i el temible Drac Bufut.

El primer dia d’aniversari es va tancar amb el correfoc que els petits diables de Masquefa i Igualada van protagonitzar pels carrers del poble, tot un aperitiu del gran correfoc que ens esperava l’endemà.

Dissabte, els actes també van començar a ritme de tabal. La colla adulta de Masquefa i les colles de Capellades i Sant Pere de Riudebitlles van fer sonar l’instrument amb tota la seva força en una altra explosiva tabalada a la plaça. Acte seguit, la festa es va traslladar als carrers dels voltants amb una cercavila encapçalada pel marxós grup de xaranga ‘Sindicatto Pomorska Marching Band’ i secundada per un nombrós públic.

Ja al vespre, i de nou a la plaça, l’espectacle del vintè aniversari – en què no va faltar un emotiu record als companys diables que malauradament ja no hi són- va donar pas a un espectacular correfoc de les tres colles que va fer tremolar Masquefa, amb un recorregut diferent i molt més foc del que és habitual.

La traca final la va posar el concert amb Glamour Band, que va interpretar alguns dels temes més ballables, i l’esperat retorn del grup masquefí Vod Ska. Molts masquefins van acompanyar els diables en la seva sonada celebració del vintè aniversari.