El cap de setmana del 13 i 14 de desembre els masquefins i masquefines podran ser solidaris per partida doble. El dissabte 13 el municipi acollirà la seva primera Marató de Donació de Sang. I el diumenge 14 se sumarà, per segon any consecutiu, a la Marató solidària que organitza TV3. (programació de les maratons)
‘Posa el braç, necessitem més de 150 donacions’
Amb el lema “Posa el braç”, Masquefa acollirà el dissabte 13 de desembre la seva primera Marató de Donació de Sang. Es tracta d’una iniciativa promoguda pel Banc de Sang i Teixits que pretén fomentar les donacions de sang per aconseguir l’autosuficiència. Una de les activitats que el Banc de Sang i Teixits va iniciar l’any 2002 va ser una campanya itinerant de Maratons de Donació de Sang, que es va començar fent en 12 poblacions catalanes durant el primer any. Actualment nombroses poblacions catalanes s’han sumat a aquesta iniciativa.
 
Per primera vegada es vol que Masquefa aculli aquesta campanya. S’espera comptar amb una gran participació ciutadana i és per això que el dissabte 13 de desembre, durant 12 hores ininterrompudes (de les 10 del matí a les 10 de la nit) es podrà donar sang a l’escola CEIP El Turó.
 
L’escola, les entitats, els comerços i l’Ajuntament col·laboren en la marató. Per animar a la participació, es posaran el màxim de facilitats per donar l’oportunitat als vilatans i vilatanes de fer aquest gest solidari. S’habilitarà un espai lúdic per als infants de les persones donants. També es farà un esmorzar popular, se sortejaran entrades per anar al teatre i també joguines. A la tarda hi haurà una xocolatada i una ballada de gegants.
 
L’objectiu d’aquest acte és sensibilitzar sobre la necessitat de convertir la donació de sang en un hàbit, captar nous donants i aconseguir així un important nombre de donacions durant la jornada. Per donar sang només cal tenir més de 18 anys i pesar 50 quilos o més.
 
‘Masquefa també suma”
L’endemà, el diumenge 14 de desembre, i després de l’excel·lent experiència de l’any passat, Masquefa tornarà a adherir-se a la Marató de TV3, que aquest 2008 recollirà fons per lluitar contra les malalties mentals greus. Amb el lema “Masquefa també suma”, l’Ajuntament, amb la col·laboració de les entitats i els comerços, ha organitzat nombroses activitats que serviran per recollir fons per a la marató de la televisió catalana. A més, l’Ajuntament, amb la col·laboració de l’Associació de Serveis i Comerciants de Masquefa, ha distribuït guardioles en els establiments i a les dependències municipals.
 
Animen tots els vilatans i vilatanes a sortir al carrer i a solidaritzar-se amb aquesta causa. L’any passat Masquefa ja va demostrar sobradament el seu gran cor i va ser el muncipi de tota la comarca de l’Anoia que va recaptar més diners, un total de 3.012 euros.
 
Enganxines a 1 euro (com a mínim)
Per accedir a tots els actes de la Marató de TV3 caldrà fer un donatiu mínim d’1 euro. En el moment de fer el donatiu es lliurarà als vilatans i vilatanes una enganxina que els donarà dret a accedir a totes les activitats.
 
També per recollir fons es posaran a diversos indrets de Masquefa, ja des del dimarts dia 9, quan comencen les activitats de la marató, les peces d’un mural que la gent podrà anar omplint amb monedes. Una vegada enllestit, el mural es presentarà el diumenge 14 de desembre, a les 8 de la tarda, al poliesportiu. A més, durant tot el diumenge el marcador electrònic del poliesportiu anirà actualitzant la xifra dels diners recaptats.