Professionals de diferents disciplines treballaran la imatge de les figures, dotant-les de més personalitat i qualitat artística, sense alterar-ne l’essència.

Els pròxims anys, els gegants Isidre i Magdalena se sotmetran a un procés de restauració en el qual intervindran professionals de diferents disciplines que treballaran la imatge de les figures, dotant-les de més personalitat i qualitat artística, sense alterar-ne l’essència.

La primera fase, que es durà a terme entre el novembre de 2020 i l’abril de 2021, consistirà a dur a terme les tasques de modelatge i pintura. L’escultor Aitor Calleja serà l’encarregat de corregir les imperfeccions que pateixen els bustos dels gegants per poder ser repintats a l’oli i acabats amb pa de plata i pa d’or, utilitzant una policromia similar a la que es va fer servir en el moment de la seva construcció, l’any 1987, amb la voluntat de ser fidels a com va concebre les figures l’artista Toni Mujal. A banda, es redefiniran les mans dels gegants per donar-los més dinamisme i es treballaran alguns dels trets escultòrics; en particular, el ceptre de l’Isidre. Més endavant es preveu treballar en el disseny i confecció d’uns nous vestits i joieria i la confecció d’uns cavallets de fusta que garanteixin la comoditat de les persones portadores dels gegants.

El procés de restauració dels gegants s’ha pogut endegar gràcies a la col·laboració entre la Colla Gegantera de Masquefa i l’Ajuntament. Aquest té un cost total de 3.500€ i va a càrrec d’una línia de subvenció per inversió que el consistori ha destinat l’entitat. Si les condicions sanitàries ho permeten, es preveu que es puguin veure els resultats d’aquesta primera intervenció en el marc de la Festa Major Petita de Sant Isidre de l’any vinent.