Els gegants de Masquefa, l’Isidre i la Magdalena, visiten aquest dies els centres educatius de la vila per donar a conèixer entre els més menuts el món geganter. Es tracta d’una iniciativa de la Colla de Geganters i Grallers de Masquefa que, amb el lema “Els gegants van a l’escola”, pretén fomentar la interacció amb els infants del municipi.

L’Isidre i la Magdalena ja van ser a l’escola CEIP El Turó del 2 a l’11 d’abril, mentre que la setmana de Sant Isidre visitaran l’Escola Bressol La Baldufa i la setmana següent seran a l’escola CEIP Font del Roure.

A l’escola El Turó els infants van fer durant tota la setmana diverses activitats a classe per treballar el fet geganter. A més, dues integrants de la Colla de Geganters i Grallers van oferir una xerrada en què van explicar als infants la història de l’Isidre i la Magdalena. Les geganteres van fer referència a la “Llegenda dels gegants de Masquefa”, elaborada ara fa uns anys pels escolars d’aquest centre. En la seva estada a l’escola, a l’Isidre i la Magdalena els van acompanyar el Gegantó Willy i els capgrossos de la colla. Durant l’acte també es va posar música de gralla als escolars per recrear l’ambient que es crea en les desfilades geganteres.

La Colla de Geganters i Grallers de Masquefa organitza cada any activitats adreçades a les escoles amb l’objectiu de difondre aquesta tradició popular entre els infants.