Divendres passat es va fer la segona i darrera sessió del taller de serigrafia organitzat pel Casal de Joves, una proposta que ha obtingut una extraordinària resposta entre el col·lectiu juvenil, ja que només una hora després d’obrir les inscripcions es van omplir totes les places. El Casal ha inclòs en una llista d’espera les persones que finalment no van poder accedir a l’activitat de cara a una segona edició del taller.

Impartit pels dissenyadors i artesans de PorBena T-Shits, el taller de serigrafia va tenir una durada total de vuit hores i va constar d’una part teòrica i una de pràctica. La part teòrica va consistir en una breu explicació de la història de la serigrafia, des dels seus inicis i fins a l’actualitat, que va repassar bàsicament les tècniques anomenades popularment DIY (Do It Yourself), és a dir, els mètodes més habituals usats per serigrafiar a casa de manera artesana.

Els participants van poder aprendre com editar una imatge per poder-la serigrafiar, com construir els marcs per fer les planxes o fins i tot com crear una màquina insoladora casolana, imprescindible per poder extreure les planxes per serigrafiar. També es va donar informació sobre els diferents tipus de pintura i de tècniques serigràfiques.

Després, els joves van poder passar a l’acció i van fer les primeres estampacions sobre paper per familiaritzar-se amb la maquinària amb què, en la segona sessió, van estampar finalment les samarretes amb els dissenys escollits per ells mateixos.

D’altra banda, el Casal de Joves acollirà aquest mes de març un taller d’amigurumi (una tendència japonesa que consisteix a teixir petits ninots, principalment animals o tota mena de menjars, amb la tècnica del ‘croxé’ o el ganxet), que també té ja les places plenes.

A més, per al dia 28 de març n’ha programat un altre de decoració de cupcakes. Les inscripcions s’obriran el dia 14 i es podran fer presencialment al mateix Casal o enviant un missatge privat al facebook (www.facebook.com/rojopuntjove)