Els joves de Masquefa majors de 16 anys i que no tinguin el graduat en ESO tenen per primera vegada l’oportunitat de fer dos cursos dels Programes de Qualificació Professional Inicial a prop de casa, ja que s’impartiran a Piera. D’aquesta manera aquesta oferta formativa s’apropa al territori. Fins ara els masquefins i masquefines s’havien de desplaçar a centres d’Igualada o Martorell per accedir als Programes de Qualificació Professional Inicial. La Xarxa TET Anoia Sud, impulsada per Masquefa, ha aconseguit que el sud de la comarca pugui oferir per primer cop aquesta formació.

Cursos d’Administració i gestió, i d’Agrària
Els dos Programes de Qualificació Professional Inicial que s’impartiran a Piera seran el d’Administració i gestió (auxiliar en activitats d’oficina i en serveis administratius) i d’Agrària (auxiliar en jardineria).

Preinscripcions fins al 23 de juny
Les preinscripcions es poden fer fins al dia 23 de juny, de 9h a 14h, al Centre de Serveis La Bòbila de Piera (situat a la carretera d’Igualada, número 2).

Les classes s’impartiran a les antigues dependències de l’escola CEIP Les Flandes de Piera (al C/ Herois del Bruc).

Els Programes de Qualificació Professional Inicial són una oferta formativa de la Generalitat de Catalunya adreçada a joves majors de 16 anys que no han obtingut el graduat en ESO i que busquen sortides formatives o laborals. Els PQPI permeten accedir al món laboral, continuar la formació professional en un cicle formatiu de grau mitjà, treballar i continuar estudiant o bé obtenir el graduat en ESO.

Una consecució de la Xarxa TET Anoia Sud
El paper de la Xarxa Transició Escola Treball (TET) Anoia Sud ha estat clau perquè per primera vegada el sud de la comarca pugui oferir aquesta formació.
La Xarxa TET Anoia Sud treballa per informar, orientar i assessorar els joves en la transició de l’escola al treball. La xarxa la integren tots els agents que intervenen en aquest procés de transició dels municipis de Piera, Capellades, els Hostalets, Cabrera, la Pobla, Vallbona, la Torre i Masquefa.