Divendres i dissabte (14 i 15 de juny) el pati de la Rojo es va convertir en punt neuràlgic de l’activitat jove del municipi. Un grup de joves va recuperar l’esperit del Kap de Setmana Jove (KSJ) d’anys enrere per tornar a omplir Masquefa d’accions destinades als i les joves.

Divendres a la tarda ens va visitar la cooperativa d’agricultura ecològica Can Perol, que ens va oferir una xerrada al Casal de Joves. Al vespre, al pati de la Rogelio Rojo, es va celebrar el Sopar Jove, amb una cinquantena de participants.

Després de sopar, per donar el tret de sortida oficial al cap de setmana, els Pixafocs i Cagaspurnes, Colla de Diables de Masquefa, i el Drac Bufut van omplir el pati de foc i espurnes per donar pas al concert de la primera nit del KSJ. L’Arnau Cintas i els Mitjons Desaparellats van oferir un concert eclèptic, en què la posada en escena del grup i les lletres inversemblants van ser el plat fort.

Dissabte al matí es va portar a terme una matinal esportiva, amb una cursa d’orientació per la muntanya del Turó i un torneig d’hoquei a les pistes annexes al poliesportiu.

A la tarda, l’activitat va tornar a La Fàbrica amb una fira d’entitats joves, on diverses entitats masquefines relacionades amb el món dels joves van mostrar la seva activitat. A més de la fira, a la tarda també es van fer tallers de tatuatges de henna i de pastissos, un concurs de truites creatives, i una màster class de ‘street dance’.

Pel que fa a la música, el rap va ser l’element predominant amb les actuacions del raper masquefí Obi C, el Cabrerizo i Balada Madafaka.

La nit va tornar a omplir de música el pati. El grup pierenc Hello Lilliput va obrir el concert nocturn amb canya i rock. Després, els Zouké Root van fer-nos ballar a tort i a dret amb el seu reggae i sons caribenys.

Un cap de setmana ple d’activitats, on allò realment important no va ser l’afluència de públic, que va ser bona, sinó la feina que un grup heterogeni de joves de Masquefa ha fet durant molts mesos. Setmana darrere setmana s’han trobat al Casal de Joves per, de manera assembleària, crear, organitzar i portar a terme cada una de les activitats d’aquest KSJ.

Aquest és el veritable triomf del Kap de Setmana Jove: l’experiència i l’aprenentatge d’uns joves que tenen ganes de ser constructors/es del seu propi oci i la seva pròpia cultura.