Masquefa es va tornar a abocar dissabte en el Carnaval. Durant unes hores els masquefins van aparcar els depriments titulars dels diaris i les tribulacions del dia a dia per encomanar-se de la disbauxa i la diversió del Rei Carnestoltes. Organitzat per la regidoria de Joventut, el Carnaval va tornar a repetir èxit i va consolidar-se com una de festes més multitudinàries de la vila.

Ja a les 5 de la tarda les comparses –en aquesta ocasió en van desfilar tretze- esperaven impacients a l’avinguda de La Línia que es donés el tret de sortida a la rua. Els participants amenitzaven l’espera ballant la sorollosa i indesxifrable barreja de diferents músiques que sortien de cada carrossa carregades de decibels. Les comparses van destacar per la seva laboriositat i originalitat: s’hi notava que els participants hi havien deixat hores i matèria gris.

Poc després de les 6 els grups enfilaven la cercavila pels carrers de Masquefa. El Carnaval va portar fins a la vila un ampli repertori de personatges de tots els estils, èpoques i llocs. Hi vam podem veure el Cèsar i la seva legió de soldats romans, uns quants Súpers Mario Bros, un grup de pirates del Carib, tot tipus de monstres i algunes cheerleaders. També uns imitadors del grup El Parchís que van fer-nos viatjar en la nostàlgia, així com desenes de globus i algunes fruites que havien cobrat vida.

Tampoc no es van voler perdre la rua un grup de barrufets i una multitud de cerveses Duff que, per un dia, van deixar l’univers dels Simpson per ser a Masquefa. Ah, ni tampoc grans cantants com Joaquin Sabina, Bob Marley, Bonnie M, el Sevilla, King Àfrica o Freddie Mercury, que van oferir-nos una peculiar versió del programa ‘Lluvia de Estrellas’ (encara que, en aquest cas, més que estrelles semblaven estrellats).

Altres comparses van fer gala d’un verinós sentit crític. Va ser el cas d’un grup de veïns disfressats de gelocatils i altres medicaments varis per pal•liar els mals de la hipoteca. I el d’un equip de metges i infermeres que ajudaven a parir una dona amb les dificultat afegides de les retallades en sanitat.

A les comparses s’hi van sumar molts masquefins a títol individual. Per un dia van canviar d’identitat i van disfressar-se dels personatges més inversemblants.

Guanyadors dels concursos de comparses i comerços
Després de recórrer els carrers de la vila, la rua va desembarcar a la Sala Polivalent, on el compte Dràcula va fer de mestre de cerimònies i va lliurar els premis a les millors comparses. En la categoria de comparses de més de 20 integrants, el primer premi va ser per a ‘Llúvia d’Estrellaos’, i el segon per als Súper Mario Bross i el seu grup ’25 Aniversari’.
Pel que fa a les comparses de menys de 20 integrants, el primer premi va anar a mans de les originals cerveses de ‘Duff, servicio a domicilio’. El segon premi se’l va endur el grup ‘Cheerleaders’.

Els primers premis estaven dotats amb 150 euros, i els segons amb 100. Els guanyadors els va elegir un jurat amb un representant de cada comparsa (que no podien votar-se a sí mateixes). Van valorar aspectes com el disseny, l’originalitat, el dinamisme, la coreografia, la qualitat acústica, l’impacte visual i la crítica social, entre altres.

El mateix jurat va escollir els guanyadors del concurs de disfresses d’aparadors i establiments. El premi al millor establiment va ser per a Perruqueria Hortensia, i el premi al millor aparador va recaure en Artifils. Tots dos van rebre un carnavalesc trofeu.