Aquest dissabte, 22 de març, es farà a la Biblioteca la primera sessió de la nova temporada dels Cafès amb Història. Tindrà lloc a partir de les 5 de la tarda i anirà a càrrec de Felip Masó Ferrer, professor d’Història Antiga i Arqueologia i membre d’Arqueonet. La sessió porta per títol ‘Entre la història i el mite: què hi ha d’història i mite en l’Atlàntida, el Minotaure, la Torre de Babel…?’.

A més de les xerrades-debat a la Biblioteca –que seran impartides per professors membres de la Universitat Autònoma de Barcelona-, aquesta temporada els Cafès amb Història incorporen com a novetat l’organització de diverses sortides culturals al llarg de l’any per visitar llocs singulars.

La primera sortida tindrà lloc el 21 d’abril (Dilluns de Pasqua). Amb el títol ‘El castell de Masquefa’ es farà una visita al Cementiri Vell, dirigida per Andrea Velázquez, graduada en Història per la Universitat de Barcelona.

Fins a final d’any s’han programat en total quatre conferències i cinc sortides culturals. Les altres tres xerrades previstes són: ‘Agatha Christie: una vida entre assassinats i arqueologia’ (10 de maig), ‘L’art preromànic a Catalunya’ (11 d’octubre) i ‘Mòmies: mite i realitat’ (13 de desembre). Pel que fa a les sortides culturals, se n’han organitzat a les caves Codorniu i el Museu de la Xocolata de Sant Sadurní d’Anoia (26 d’abril), a Món Sant Benet de Sant Fruitós del Bages (7 de juny), al Museu dels Traginers d’Igualada (6 de setembre) i al Born Centre Cultural de Barcelona (8 de novembre).

(Descarregueu-vos la programació)