Després dels bons resultats obtinguts en matèria de formació, els vuit municipis que des del 2008 integren la Xarxa TET (Transició Escola Treball) de l’Anoia Sud han fet ara les primeres passes per estendre aquest model d’èxit basat en la cooperació intermunicipal també als àmbits de l’ocupació i l’emprenedoria.
L’objectiu és sumar esforços i treballar de manera coordinada per poder oferir plegats, davant l’actual context de crisi, més i millors serveis a les persones que busquen feina, o volen millorar laboralment, així com també als emprenedors i les empreses.
Els municipis que integren la Xarxa TET Anoia Sud –Masquefa, Piera, Capellades, els Hostalets de Pierola, Cabrera d’Anoia, la Pobla de Claramunt, Vallbona d’Anoia i la Torre de Claramunt- sumen en total una població de més de 40.000 habitants, fet que permetrà optar a recursos supramunicipals procedents d’altres administracions per posar en marxa més projectes i serveis adreçats a aquests dos col·lectius, i a més, d’acord amb la dinàmica i les especificats pròpies d’aquest territori.
D’altra banda, la col·laboració i cooperació entre els vuit municipis farà que tots els veïns de l’Anoia Sud puguin accedir als diferents recursos complementaris que cada Ajuntament ofereix en els àmbits de l’ocupació i l’emprenedoria i compartir-los, garantint, així, que tant les persones que busquen feina com els emprenedors i les empreses d’aquest territori rebin els mateixos serveis i tinguin les mateixes oportunitats. Un altre objectiu d’aquest acord és optimitzar els recursos dels quals disposen els municipis i aconseguir la màxima eficàcia dels diferents serveis.
Dilluns passat, aquest nou projecte de col·laboració intermunicipal va començar a caminar amb la signatura de l’acord per part dels alcaldes, en un acte al Centre Tecnològic Comunitari (CTC) de Masquefa. A partir d’ara els representants polítics i tècnics treballaran en la redacció d’un projecte comú.
En l’àmbit de la formació, el treball conjunt des de la Xarxa TET Anoia Sud ha fet possible que aquest territori pugui disposar de recursos que abans no tenia, com ara l’organització d’un curs de Cicle Formatiu, de cursos de preparació de les proves d’accés a Cicles Formatius i de cursos de Programes de Qualificació Professional Inicial. Fins ara els alumnes del sud de l’Anoia s’havien de desplaçar per fer-los. També s’han fet estudis de les necessitats formatives i d’ocupació a l’Anoia Sud per ajustar i casar l’oferta formativa amb les demandes del mercat de treball, i cada any s’edita una guia amb tots els recursos formatius i professionals, a més d’organitzar Fira Futur.