Masquefa i La Beguda van viure el 5 de gener una nova nit màgica amb la visita dels Reis Mags d’Orient. Melcior, Gaspar i Baltasar, que aquest any van lluir nous i llampants vestits, van arribar a la vila des del llunyà Orient guiats per l’estrella i carregats de regals, sorpreses i 700 quilos de caramels per a petits i grans.

A Ses Majestats els Reis d’Orient els va esperar una multitud de nens i nenes als carrers de la vila. Una sorollosa explosió de confeti els havia anunciat poc abans l’arribada dels Reis. En el seu recorregut per Masquefa i La Beguda, els van acompanyar els patges i patgeses, una vintena dels quals també estrenaven vestimentes noves, a més del Patge Viu-Viu i el personatge fantàstic Sreck, tots dos enfilats damunt de les seves espectaculars carrosses.

També l’Associació de Comerciants i Serveis de Masquefa i la Cofradía del Cristo Crucificado y Nuestra Señora de los Dolores van sumar-se a la cavalcada amb carrosses pròpies. Els comerciants van repartir nombrosos caramels i xocolatines, mentre que els membres de la Cofradía van lliurar carbó a tots els qui no han fet bondat. El Grup de Cornetes, Tambors i Majoretes de Can Parellada va posar la música a la desfilada.

Us portem tendresa, respecte, pau i prosperitat”

Melcior, Gaspar i Baltasar van ser rebuts a l’Ajuntament. Van sortir al balcó per saludar els nombrosos vilatans i vilatanes. En el seu discurs, el Rei Baltasar va preguntar als infants si s’havien portat bé amb els pares i germans, i si havien treballat de valent a l’escola, preguntes que van ser respostes amb un sorollós i unànime "sí!". Els Reis Mags van demanar als adults que mai no deixin de ser una mica infants, i que aprenguin dels nens i nenes “ a mirar el món amb il·lusió i optimisme”. També van anunciar que portaven “tendresa, alegria, solidaritat, tolerància, respecte i pau i prosperitat” per a la vila.

Per la seva banda, l’alcalde va demanar a Ses Majestats, en nom de tots els veïns i veïnes, que facin tot el possible perquè, aquest nou any, “la pau guanyi a la guerra; l’amor s’imposi a l’odi; el respecte venci els abusos i els maltractaments, i el benestar elimini la pobresa”. Acte seguit els va lliurar la clau de Masquefa perquè poguessin entrar a totes les cases.

En la seva cavalcada per Masquefa, els Reis d’Orient van aturar-se a l’Església de Sant Pere per adorar la imatge del naixement de Jesús. Posteriorment van continuar el seu camí cap a La Beguda, sense deixar de repartir somriures i caramels, i fotografiant-se amb els infants que pujaven a les carrosses.

A La Beguda, Melcior, Gaspar i Baltasar van tornar a rebre un bany de masses. Un cop al local social, van rebre de nou els agraïments de l’alcalde, qui els va lliurar la clau del poble. Abans de repartir els regals a tots els nens i nenes, Ses Majestats els Reis d’Orient van expressar els seus millors desitjos per als begudencs i begudenques i van aplaudir l’exhibició del grup de majorettes.

L’Ajuntament de Masquefa vol fer públic el seu agraïment a la Comissió de la Cavalcada de Reis i atotes les persones, entitats i empreses col·laboradores que han fet possible, un any més, la màgica nit de Reis.