Masquefa va acomiadar dimarts, 5 de gener, les festes de Nadal amb la tradicional cavalcada dels Reis Mags d’Orient. Setmanes abans, però, els masquefins ja van poder gaudir de les diferents activitats que es van celebrar.

Activitats nadalenques

Entre aquestes destaca el Concert de Nadal de l’Aula de Música de Masquefa, que es va fer a la Sala Polivalent i que va comptar amb nombrosos assistents. També l’Alzinar, Societat Recreativa i Cultural va organitzar un torneig de pàdel i un espectacle infantil a la Sala L’Aglà. 

Els més petits de la Vila van gaudir d’un inflable gratuït i van participar en la tradicional penjada de boles a l’Arbre de Nadal i el Caga Tió. El mateix dia també es va celebrar un sorteig de tres caps de setmana en Hotels de Catalunya per a dues persones. Aquestes activitats van ser organitzades per l’Associació de Comerciants i Serveis de Masquefa.

L’Associació de la Gent Gran de Masquefa va organitzar el Dinar de Nadal a la Sala Polivalent, que va comptar amb l’assistència d’una vuitantena de persones que van gaudir d’un gran àpat i que va finalitzar amb un ball popular. 

El tradicional Concert de Sant Esteve, a càrrec de la Coral l’Alzinar i l’Aula de Música de Masquefa, que es va fer a la Parròquia de Sant Pere, i l’exposició d’artistes locals, a la Capella del Roser, van ser altres actes que es van celebrar a la nostra Vila.

El patge Viu-Viu també va ser l’encarregat de recollir les cartes dels Reis Mags d’Orient a pocs dies perquè arribessin a Masquefa. Els més petits també van gaudir de l’espectacle Balambabú a càrrec de la Companyia Pentina el gat, d’una xocolatada i un dies més tard de la màgia del Mag Dodó

D’altra banda, els alumnes del curs de vivers i jardins dels Programes de Formació i Inserció (PFI) van ser els encarregats de guarnir el CTC i l’Ajuntament amb motius nadalencs. Amb aquest exercici van posar en pràctica els coneixements que han adquirit al llarg del curs.

Els participants del taller de Nadal del Casal de Joves s’ho van passar d’allò més bé fent decoracions i postals de Nadal molt originals.

La nit de cap d’any el FC Masquefa va organitzar una festa a la Sala Polivalent per donar la benvinguda al 2016 que va acabar ben entrada la matinada.

Els Reis Mags d’Orient, a Masquefa

El punt final a les festes el va posar l’esperada visita dels Reis d’Orient, que aquest any van arribar a Masquefa amb tren. Melcior, Gaspar i Baltasar no van faltar a la seva cita amb els infants i van desfilar pels carrers de la Vila per després encarregar-se de repartir els regals per totes les cases. Durant el recorregut, els Reis Mags d’Orient van anar acompanyats de la comitiva de patges.

En el seu trajecte, van fer parada a l’Ajuntament des d’on van desitjar-nos el millor per aquest 2016. També van recollir la Clau de la Vila, que obre les portes de totes les cases, es van aturar a l’Església per adorar el nen Jesús i van acabar el recorregut davant el CTC, on els petits van poder lliurar-los les seves cartes. Ja ben tard, quan tots dormíem, van entrar a totes les llars per deixar-hi els regals.

L’Ajuntament de Masquefa vol agrair a la Comissió Cavalcada de Reis i a tots els voluntaris la seva tasca per fer possible que els Reis arribin a Masquefa.

El Nadal a La Beguda Alta

La 1a Fira de Nadal de La Beguda va donar el tret de sortida a les festes de Nadal. A la Fira, que es va celebrar el 12 i 13 de desembre, es va fer un mercat d’intercanvi amb el qual es va voler fomentar el reciclatge dels productes. Els visitants també van poder gaudir d’un tió gegant, un naixement vivent, diferents jocs, gegants de fusta, d’una cantada de Llúcies i Nicolaus i d’una bona xocolatada. Durant aquell cap de setmana, es va recollir menjar i joguines per a les famílies amb menys recursos econòmics.

Dies abans de l’arribada dels tres Reis d’Orient, els més petits van poder entregar les cartes amb els seus desitjos al Patge Viu-Viu. Mentre l’esperaven van gaudir d’una exhibició de dansa i d’una xocolatada. Dies després, el 5 de gener, Melcior, Gaspar i Baltasar van portar tota la seva màgia a La Beguda. Amb les seves carrosses van recórrer els carrers de la població, on hi havia molta gent, fins arribar a l’església, on van fer la tradicional adoració al nen Jesús. Tot seguit, els Reis van anar fins l’envelat on van ser rebuts per tots els nens de La Beguda. També se’ls va donar la clau del poble per fer el repartiment dels regals, casa per casa. I una vegada acabada la feina, ja ben entrada la matinada, van iniciar el llarg viatge de retorn fins a l’Orient llunyà.

L’Ajuntament de Masquefa vol agrair a la Societat Recreativa Unió Begudenca i a tots els voluntaris la seva tasca per fer possible que els Reis arribin a La Beguda.