Els usuaris i usuàries als quals l’Ajuntament va habilitar un servei provisional (limitat només a navegació web) per usar la xarxa wifi de connexió a Internet Masquefa Sense Fils ja poden gaudir del servei definitiu, fet que els permet utilitzar qualsevol programa de connexió a Internet (per la recepció i enviament de correus, descàrrega massiva de fitxers, escoltar música, entre altres). A més, totes les altes de nous usuaris que es fan a partir d’ara ja gaudeixen directament del servei definitiu de Masquefa Sense Fils.

Després d’haver proporcionat Masquefa Sense Fils a 150 usuaris, l’Ajuntament es va veure obligat a no poder tramitar més altes ja que els proveïdors de l’accés a Internet no van complir el compromís d’anar ampliant l’ample de banda. Davant d’aquesta lamentable situació, l’Ajuntament va recollir les sol•licituds en una llista d’espera i va habilitar un servei temporal de connexió gratuïta a Internet per donar resposta als sol•licitants. Ara l’Ajuntament ja torna a oferir el servei definitiu de Masquefa Sense Fils.

Masquefa Sense Fils permet a tots els vilatans i vilatanes connectar-se a Internet i gaudir d’altres serveis ja sigui des de l’ordinador de casa o des de qualsevol punt de l’exterior amb el portàtil, el telèfon mòbil o la PDA, gràcies a la xarxa wifi que l’Ajuntament ha instal•lat a tot el terme municipal. A més, s’hi poden connectar a preus realment assequibles, ja que l’Ajuntament n’és també el proveïdor.