Davant l’alerta per la sequera l’Ajuntament de Masquefa ha hagut d’ordenar algunes mesures preventives per a estalviar aigua i evitar futures restriccions. (Consulteu el ban dictat per l’Ajuntament a la secció de destacats de www.masquefa.org).

Així, es prohibeix utilitzar aigua potable per regar jardins, prats, arbres zones verdes i esportives, i també per regar o baldejar carrers, sendes i voreres públiques i privades.

Igualment, es prohibeix omplir piscines, estancs i fonts amb aigua potable, així com utilitzar-la en fonts per al consum humà que no tinguin elements automàtics de tancament.

Tampoc no es pot usar aigua potable per rentar amb mànega vehicles de tota classe, excepte les empreses dedicades a aquesta activitat. A més, es prohibeix l’ús d’aigua potable en instal·lacions de refrigeració i acondicionament que no tinguin en funcionament un sistema de recuperació de circuit tancat.

L’Ajuntament fa una crida a la responsabilitat i la solidaritat dels vilatans i vilatanes i a complir aquestes normes cautelars per evitar, o almenys demorar, futures mesures més dràstiques. La Policia Local i altres cossos de seguretat vetllen pel compliment de la normativa i posen en coneixement de l’Ajuntament les possibles infraccions, les quals seran degudament sancionades.