Més d’un centenar de persones han participat en aquesta iniciativa impulsada des de l’Ajuntament de Masquefa per conèixer, de prop, les preocupacions dels veïns. El passat dimecres, 12 de juliol, es va celebrar la darrera sessió d’aquest primer cicle de converses.

Les sessions de debat i conversa, anomenades ‘Parlem de Masquefa’, entre l’alcalde i un grup de veïns del municipi escollits aleatòriament han estat un èxit rotund. Durant les darreres setmanes s’han celebrat un total de quatre trobades que han comptat amb una assistència mitjana de 25 veïns per sessió. En total, més d’un centenar de ciutadans han participat en aquestes reunions on han pogut intercanviar punts de vista i propostes amb l’alcalde Xavier Boquete.

Per part de l’Ajuntament, l’alcalde s’ha mostrat molt satisfet amb els resultats d’aquesta primera experiència. Segons Boquete, iniciatives com aquesta demostren “les ganes de participar de la gent” i posen de manifest la necessitat de “seguir dotant el poble d’espais per a la canalització de les demandes dels masquefins”. Xavier Boquete també ha volgut agrair públicament “l’esforç i implicació” de totes les persones que han participat en el primer cicle de trobades i ha emmarcat aquest programa en “l’aposta del govern municipal per potenciar la proximitat amb els veïns del Masquefa”.

Una oportunitat per tractar els temes que més preocupen als masquefins

Durant quatre sessions, celebrades els dies 28 de juny i 4, 5 i 12 de juliol al Centre Tecnològic Comunitari (CTC) de Masquefa, els veïns han posat sobre la taula preocupacions, queixes i suggeriments, i l’alcalde ha respost i els ha explicat el posicionament i les mesures que està prenent el consistori en cada qüestió.

Els àmbits de conversa i debat han estat molt variats, no obstant això, matèries com l’espai públic, la mobilitat, els serveis a les persones, el manteniment d’equipaments o la gestió de problemàtiques com les olors, han estat protagonistes en la majoria de les sessions.

L’Ajuntament celebra l’èxit d’assistència i participació d’aquesta primera edició del cicle ‘Parlem de Masquefa’. En aquest sentit, no es descarta tornar a posar en marxa aquesta iniciativa durant els propers mesos.