Aquest any la Festa de Sant Isidre, més coneguda com a Festa Major Petita de Masquefa, es va allargar un dia més gràcies a la festivitat de la Segona Pasqua, que aquest any era jornada festiva a tot Catalunya.

Els actes tradicionals van destacar entre les principals activitats que es van fer al llarg del cap de setmana.

El sopar de faves, que va organitzar divendres a la nit l’Alzinar, van comptar amb prop de 250 persones. Després del sopar es va fer la 24a edició de les faves d’argent, que atorga l’Ajuntament de Masquefa i l’Alzinar a la gent que ha destacat per la seva tasca participativa i voluntària a la vida associativa i cultural de la vila.

Els premiats a l’edició d’enguany van ser Dora Torres Pujol, per la seva tasca desinteressada i voluntària en diferents àmbits i Maria Josep Arango i Martínez i Dolors Arnau i Domènech com a tradicionals cuineres, des de fa uns anys, del sopar de faves.
Entre els actes de cultura tradicional i popular hi va haver havaneres, castells, caramelles, sardanes, correfocs, cercavila amb gegants i bastoners, el drac Bufut i els tabalers.

També es van fer múltiples actes esportius com la festa final de temporada de la lliga d’hivern, el campionat de tir al plat de la Festa Sant Isidre, el campionat de petanca de Sant Isidre i la pedalada familiar, que es va fer per primera vegada i que va comptar amb la participació de prop de 150 ciclistes.

Els més petits van poder gaudir de l’espectacle del Pep Callau i els Pepsicolen, del correfoc infantil, d’inflables al carrer, es va fer l’obertura dels jocs d’aigua del parc infantil que hi ha al costat del CAP amb animació de globoflexia i van poder pujar en un trenet que feia un recorregut pels principals carrers de Masquefa.

Pels joves es va organitzar el Paintball Jove, que va ser tot un èxit, i també es van muntar dos discos mòbils: una divendres a la nit i l’altre dissabte a la mateixa hora. Dissabte també es va fer un concert de rap a càrrec de Kaviar Game.

Els masquefins també van poder gaudir de diferents actes musicals com el tradicional ball de la Garlanda, de dissabte a la nit. Dins el cicle Masquefa sona bé, també van poder assistir diumenge al concert de Neus Mar que es va fer en una Sala Polivalent plena de gom a gom, i on es van poder escoltar temes del seu disc ‘Aigua de Flors’. El concert de Marc Ferrer Trio de dilluns va posar el punt i final a la Festa de Sant Isidre.

L’Ajuntament de Masquefa dóna els gràcies als voluntaris i a les entitats per la tasca duta a terme durant aquestes festes.