Durant el 2020 i al llarg d’aquest primer trimestre de l’any una setantena de persones hauran obtingut la certificació com a especialista en Word, Excel, Access i Power Point.

Una de les grans novetats que ofereix el Centre Tecnològic Comunitari al llarg dels darrers mesos és la possibilitat de realitzar telemàticament -sense la necessitat que els aspirants es desplacin presencialment fins el CTC- tant els cursos de preparació com la prova que permet obtenir el Certificat Oficial de Microsoft Office com a especialista en Word, Excel, Access i Power Point.

Aquest examen, que normalment té un cost de 150€, està subvencionat gràcies a un conveni de col·laboració entre l’Ajuntament de Masquefa i la Fundació Esplai (reconeguda com a certificador oficial de Microsoft Office) a través del programa «Beca. MOS: treballant per l’ocupabilitat de les persones joves».

La prova té un cost de 17€ per alumne, que es retornen íntegrament en cas d’estar a l’atur i empadronat al municipi de Masquefa; i la superació de l’examen permet obtenir el títol de MOS (Microsoft Office Specialist), acreditar les competències i coneixements digitals, incrementar les possibilitats d’ocupabilitat i convalidar crèdits de lliure elecció en diverses universitats de forma oficial.

Èxit de participació i de resultats

L’any 2020 més de 50 persones van obtenir la certificació Oficial de Microsoft al CTC; i durant aquest primer trimestre del 2021 s’espera que obtinguin el certificat 20 persones més.

El darrer curs que s’ha impartit (Microsoft Office Specialist Word 2016) va tenir lloc del 25 de gener al 19 de febrer a través de l’Aula Virtual del CTC, i les proves es van realitzar telemàticament del 2 al 13 de març. Hi van prendre part un total de 8 persones i totes elles van obtenir el certificat. I en aquests moments també es troba en marxa el curs de Microsoft Office Specialist Excel 2016, que clourà el 26 de març (les proves es duran a terme del 5 al 17 d’abril).

Inscriu-te als propers cursos

Des del CTC s’anima a totes aquelles persones que ho requereixin a prendre part de les pròximes convocatòries de cursos, que s’iniciaran en les següents dates:

  • 19 d’abril: curs de certificació Microsoft Office Specialist Access 2016. Proves: del 17 al 29 de maig.
  • 31 de maig: curs de certificació Microsoft Office Specialist Power Point 2016. Proves: del 21 al 30 de juny.

Les persones interessades poden trucar al telèfon 93 772 78 28 o enviar un correu electrònic a l’adreça ctc@masquefa.net.