A diferència de l’any passat, en què el temps no va acompanyar, la Festa de Sant Eloi d’aquest 2015, que es va celebrar el cap de setmana del 28 i 29 de novembre, va anar acompanyada d’una jornada plenament assolellada. El bon temps va animar molta gent a gaudir de la festivitat i els diferents actes que es van celebrar al llarg de les dues jornades. Entre les principals atraccions hi havia el Mercat de Sant Eloi, format per un conjunt de comerços locals i artesans que van oferir el millor dels seus productes.

Activitats per a tots els gustos

Tant dissabte com diumenge, els visitants van poder visitar el Centre d’Interpretació de La Fàbrica Rogelio Rojo.

A la Sala Petita es va fer una exposició de pintures a càrrec d’Isabel Fuentes que utilitza la tècnica d’olis i pastel en els seus quadres. 

Dissabte a la tarda, a l’exterior de La Fàbrica, es va poder veure l’actuació de la Dansa Urbana Associació Juvenil i a la nit, els més joves van poder gaudir del concert ‘Música contra la SIDA’ que van fer els grups Komba’t i Trast.

Diumenge es va celebrar el concurs d’Arrossegament de cavalls. I al vespre l’espectacle d’en Berto Romero ‘Sigue con nosotros’, que es va fer a la Sala Polivalent, va posar el punt final a la Festa de Sant Eloi d’enguany.

Actes pel més petits

Entre els visitants, en diverses ocasions, es va poder veure l’espectacle itinerant ‘El Pianoman i les aventures de Pete i Pat’. Els més petits també van poder gaudir d’un inflable que hi havia a tocar del mercat i van tenir l’oportunitat de poder pujar en un carro estirat pels cavalls d’Antonio Malet. També van poder participar en un taller d’arbres i boles de Nadal, d’encunyació de monedes i van poder assistir a una demostració d’oficis com la de ferrer o de persones que antigament treballaven en la fossa de metalls.
Per altra banda, Protecció Civil va fer una recollida de joguines noves que aniran destinades a les famílies amb menys recursos econòmics.

Concurs de Fotografia Vila de Masquefa 2015

A banda del curs de fotografia Photowalk Masquefa que dissabte al matí va fer el fotògraf Joan Vendrell, dissabte al migdia es van donar a conèixer els guanyadors del Concurs de Fotografia Vila de Masquefa 2015.
La guanyadora va ser Esther Esteller Goyret amb la fotografia que porta per títol ‘Barra d’Equilibri’ i amb la qual es va endur 200 € de premi.

El segon premi el va aconseguir Arnau Mata Aguilar amb una foto que va titular ‘Sunset Flip’ i amb la qual va obtenir 100 €.

El tercer premi, dotat amb 50 €, va ser per Juan José Cumplido Castillo amb ‘En busca del jugador perdido’.

Totes tres fotografies sortiran publicades en el calendari 2016 de l’Ajuntament de Masquefa, juntament amb altres 10 fotografies que no van aconseguir entrar al podi de premiats, però que el consistori considera que es mereixen un mes en el calendari.