Ja ha començat la tercera temporada de la sèrie ‘Famílies i escola’, un conjunt de reportatges televisius que s’adreça a la comunitat educativa i les famílies per proporcionar-los eines per a la millora de l’educació dels fills i filles. Els 13 capítols dels quals consta aquesta tercera temporada es poden veure al bloc www.xtvlblocs.cat/familiesiescola

El bloc facilita veure els nous capítols cada setmana i tots els de les dues temporades anteriors a qualsevol hora i representa una oportunitat per al treball professional amb les famílies. S’hi poden aportar comentaris i s’hi inclou una presentació del tema tractat i quines han estat les conclusions.

Cadascun dels 13 nous capítols tindrà un tema central relacionat amb l’educació dels fills i filles. S’hi convidarà un expert i hi participarà una família que aportarà la seva experiència. En la sèrie es parlarà, entre altres temes, de l’autoestima , del respecte i la prevenció de la violència, de la relació amb els avis o amb l’escola, de coeducació, d’anorèxia i bulímia, de prevenció de drogues i alcohol o de la navegació per la xarxa. Aquesta temporada incorpora com a principal novetat, conèixer, una mica més, les famílies convidades visitant-les a casa seva.

L’Àrea d’Educació de la Diputació de Barcelona promou aquest format per facilitar a les regidories d’Educació un material per treballar amb les famílies i que també es pot difondre als centres educatius dels seus municipis.

‘Famílies i escola’ és una producció fruit de la col•laboració entre l’Àrea d’Educació de la Diputació de Barcelona, la Federació d’Associacions de Mares i Pares d’Alumnes d’estudis sufragats amb fons públics no universitaris de Catalunya (FAPAES) i la Xarxa Audiovisual Local (XAL) realitzada pel Canal Terrassa Vallès.