Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya ha iniciat els treballs d’implantació d’un nou sistema de senyalització al pas a nivell de la via a Masquefa que permetrà reduir el temps que romanen abaixades les barreres cada vegada que marxa o arriba un tren. Amb aquesta actuació es pretén rebaixar l’espera dels conductors i els vianants per poder creuar el pas a nivell.

L’actual temps d’espera provoca importants retencions al carrer Montserrat. El nou sistema de senyalització s’instal·larà a Masquefa a mode de prova i amb la intenció d’estendre’l posteriorment a la resta de passos a nivell que hi ha a la comarca.

La mesura arriba pocs dies després que el Govern de la Generalitat anunciés la posada en marxa, el mes de novembre vinent, del Metro Comarcal de l’Anoia, fet que es traduirà en un important augment de la freqüència de trens en el trajecte entre les ciutats d’Igualada i Barcelona (un tren cada vint minuts en totes dues direccions).

Paral·lelament a la instal·lació del nou sistema de senyalització, Ferrocarrils també està renovant el tram de la via en aquest punt -substituint les travesses de fusta per unes altres de formigó- per eliminar els sotracs que pateixen els vehicles a l’hora de creuar el pas a nivell.

Els treballs, que s’allargaran aproximadament una setmana, es fan a la nit, de manera que no afecta al servei de ferrocarril.

D’altra banda, l’Ajuntament també ha realitzat treballs de millora al Passeig de la Via, un dels vials més transitats del municipi. El carrer, fins ara de terra, s’ha asfaltat per facilitar el trànsit de cotxes i vianants. Es tracta d’una mesura provisional, ja que el Consistori té en cartera un projecte per urbanitzar completament el Passeig de la Via.