El president de Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya (FGC), Enric Ticó, l’alcalde de Masquefa, Xavier Boquete, i el representant del Centre de Recuperació d’Amfibis i Rèptils de Catalunya Joaquim Soler han signat aquest dimecres un conveni de col·laboració amb l’objectiu de treballar conjuntament en la promoció de les activitats i espais del CRARC, l’únic centre de recuperació de fauna salvatge especialitzat en amfibis i rèptils de l’Estat.

En aquest sentit, des d’aquest dimecres es comercialitza un nou bitllet combinat -amb el nom ‘Combinat CRARC Rèptils Masquefa’- que inclou un bitllet d’anada i tornada a l’estació de Masquefa des de qualsevol punt de la línia Llobregat-Anoia dels FGC i un tiquet d’accés al CRARC. Les tarifes dels bitllets combinats, que es poden consultar al web de FGC (www.fgc.cat) són vàlides per a qualsevol dia de l’any, ja sigui feiner o festiu.

Creat l’any 1992, el CRARC és una institució dedicada a la rehabilitació de fauna silvestre amb la finalitat de retornar-la al seu hàbitat natural, promoure la recerca científica i l’educació ambiental. El centre se centra en la gestió de rèptils i amfibis autòctons i, tot i que la investigació representa un puntal dins l’organització, la divulgació mediambiental també és un dels màxims exponents de la seva activitat diària.

Tal com s’estableix en el conveni, Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya promocionarà el bitllet combinat al seu web corporatiu i a les seves instal·lacions, i també cedirà els seus suports publicitaris en funció dels objectius del conveni.

Per la seva banda, el CRARC en farà promoció a tots els seus suports de comunicació i recomanarà de manera destacada FGC com a millor opció per arribar al municipi en totes les seves guies, fulletons i espais de promoció turística.

El conveni també estableix les bases de la col·laboració entre el Centre de Recuperació d’Amfibis i Rèptils de Catalunya, l’Ajuntament de Masquefa i FGC per tal de promocionar les activitats, espais i altres productes relacionats amb l’accessibilitat al recinte del CRARC

El projecte ‘On anem?’
El nou bitllet combinat s’inclou dins de l’oferta de lleure ‘On anem?’, un projecte mitjançant el qual Ferrocarrils col·labora amb entitats i Ajuntaments de la seva àrea d’influència per tal que els usuaris puguin gaudir de l’accés a una variada oferta de centres d’interès turístic i cultural mitjançant els diferents acords amb institucions i operadors de busos del territori, que inclouen el viatge amb FGC i la visita als recintes.

Actualment FGC promociona bitllets combinats per visitar els recintes del Museu de la Tècnica de Manresa, La Pedrera, el Món Sant Benet, el Parc Prehistòric – Abric Romaní de Capellades, el Museu de la Pell i el Museu del Traginer d’Igualada, el cementiri Nou d’Igualada, el Museu de la Ciència i de la Tècnica de Catalunya, el Museu Molí Paperer de Capellades, el recinte de Catalunya en Miniatura i la Colònia Güell.