Queden 100 dies perquè el teu vot pugui influir en el futur d’Europa.

A partir d’avui, 1 de març, resten 100 dies per la celebració de les eleccions europees del pròxim 9 de juny. Unes eleccions que se celebren als 27 estats de la Unió i a les que estan cridats més de 372 milions d’europeus, també els vilatans de Masquefa.

El nombre d’eurodiputats passarà de 705 a 720 a la legislatura vinent. A l’Estat Espanyol escollim 61 eurodiputats, 2 més que en l’actualitat. Les legislatures són de 5 anys.

L’Ajuntament de Masquefa fa una crida a tota la ciutadania, en especial als i les joves, a participar fent servir el vot en unes eleccions que marcaran el futur de la nostra societat i la democràcia per als anys vinents.

Algunes dades de la Unió Europea a Masquefa:

  • Construcció del CTC: Fons FEDER de 597.000€
  • Programa de Rehabilitació Energètica. Fons Next Generation EU: 1.150.000€
  • Finançament per la construcció d’un nou centre de dia. Fons Next Generation EU: 1.340.000€
  • Millora de la infraestructura hídrica. Fons Next Generation EU: 300.000€
  • Rutes saludables. Fons Next Generation EU: 40.000€
  • Programes Eramus + a l’Institut de Masquefa
  • Agermanament amb Lurate Caccivio. Programa CERV
  • Projecte ELDERS. Programa EIT Urban Mobility 
  • Projecte ‘Masquefa amb Visió Europea’: formació sobre mobilitat juvenil i Europa als i les alumnes de l’Institut i formació als equips docents dels centres educatius.

Qui pot votar?

Poden votar tots els ciutadans de 18 anys o més, de nacionalitat espanyola residents a Espanya o a l’estranger, així com la ciutadania d’altres països de la UE residents a Espanya que hagin manifestat prèviament la seva intenció de votar. La data límit per presentar la voluntat de votar fou el passat 30 de gener de 2024.

Més informació sobre les eleccions europees:

Tota la informació sobre les eleccions al Parlament Europeu, així com el recordatori per votar la podeu trobar a: https://elections.europa.eu/es/.

Uneix-te a la comunitat todosjuntos.eu i rep informació personalitzada i rellevant sobre les eleccions al Parlament Europeu i la defensa de la democràcia.

Per conèixer que és el que la Unió Europea fa per nosaltres, visita la pàgina web: https://what-europe-does-for-me.europarl.europa.eu/es/home