A partir del 3 de maig tots els posseïdors d’un idCAT podran utilitzar-lo per accedir a la plana web de l’Agència Tributària i fer la declaració de la renda corresponent a l’exercici 2010. El termini per presentar la declaració comença el 3 de maig, i finalitza el 27 de juny (si és a ingressar) o el 30 de juny (si és a retornar).

Només necessiteu:
1. Descarregar el programa PADRE des del web de l’Agència Tributària.
2. Un cop instal•lat, fer servir l’idCAT per descarregar les vostres dades personals, fiscals i cadastrals de forma ràpida i segura.
3. Revisar les dades i completar aquells elements que no s’emplenen automàticament, com poden ser les deduccions per compra de vivenda habitual o plans de pensions.
4. Enviar la declaració fent servir el certificat per identificar-vos i signar-la. Tot amb l’idCAT.

En la majoria de casos, si ja coneixeu el programa PADRE, només trigareu uns minuts a fer la declaració i, si el resultat és a retornar, rebreu el pagament en un termini molt més breu que aquells que la facin pels canals tradicionals.

Des del 2005, el nombre de declaracions de la renda presentades amb els certificats de CATCert ha tingut un augment molt significatiu, ja que cada any, com a mínim, ha duplicat el nombre de declaracions vers l’any anterior.

Demanar l’esborrany on line
D’altra banda, el termini per sol•licitar un esborrany de la declaració i confirmar-lo va començar el 4 d’abril i finalitza el 27 de juny (si és ingressar) o el 30 de juny (si és a retornar). Podeu fer aquesta gestió amb el vostre certificat idCAT directament des del web de l’Agència Tributària.

El Centre Tecnològic Comunitari de Masquefa ha organitzat dues sessions d’assessorament personalitzat per a aquelles persones que vulguin aprendre a sol•licitar on line l’esborrany de la declaració de la renda. Així, es farà una sessió el dijous 28 d’abril (de les 5 a les 8 de la tarda) i una altra el dimecres 11 de maig (de 10 del matí a 1 del migdia).

Les persones que hi estiguin interessades s’han d’inscriure a Masquef@ula del CTC (avinguda Catalunya, 60). També poden trucar al 93 772 58 23.

Cal portar el valor de la casella 698 de la declaració de la renda del 2009.

Sol•licita l’idCAT
L’idCAT el podeu demanar o renovar al CTC de Masquefa (avinguda Catalunya, 60), ja que és una Entitat de Registre idCAT.

El certificat idCAT és la identitat digital dels ciutadans, un identificador digital que assegura la integritat i la confidencialitat de les transaccions electròniques, garantint la identitat dels ciutadans.

A més de la declaració de la renda, amb l’idCAT es poden fer més de cent tràmits i gestions on line davant les administracions amb tota la seguretat jurídica i tècnica. (Consulta’ls a www.idcat.net).

L’idCAT es pot demanar mitjançant la pàgina web www.idcat.net. Després, veniu al CTC amb el formulari i una fotocòpia compulsada del DNI i us validarem la sol•licitud. Podeu venir els dimarts i dimecres, de 10 del matí a 1 del migdia, i de 5 a 8 de la tarda. Al CTC també us podem compulsar la fotocòpia del DNI.