11 joves de Masquefa han format part d’aquest projecte que aglutina diversos municipis de l’Anoia Sud

 

El Programa de Formació i Inserció (PFI) – Pla de Transició al Treball (PTT) Anoia Sud s’adreça a joves d’entre 16 i 21 anys que han acabat l’ESO i no han obtingut la titulació corresponent. L’objectiu principal del PFI és proporcionar als joves la formació bàsica i professional que els permeti incorporar-se al món laboral i reprendre els seus estudis un cop superada la prova d’accés a cicles formatius de grau mitjà. El programa preveu dos perfils: auxiliar d’oficina i serveis administratius generals i vivers i jardins.

Els alumnes de la branca en vivers i jardins han finalitzat els seus mòduls específics amb un projecte de condicionament del pati de la llar d’infants municipal El Gall Mullat del municipi de Piera, en el qual hi han creat un petit hort i muntat un gran sorral per a que els més menuts puguin gaudir-ne. A més, des de Masquefa es va oferir la Fira Futur com a espai per desenvolupar-hi treballs en el marc del programa i, en aquest cas, els alumnes van ser presents a la Fira amb una demostració sobre ornamentació floral i fent guarniments florals per la Primavera Shopping.

Aquest projecte pretén millorar les perspectives de futur dels joves mitjançant una formació que els permeti l’aprenentatge d’un ofici, ampliar la seva formació general per promoure la continuïtat formativa i facilitar el desenvolupament dels hàbits i capacitats necessàries per incorporar-se al món laboral.