Masquefa celebrarà dijous, 10 de març, la desena edició de Fira Futur. Organitzada per l’Ajuntament, en el marc de la Xarxa Transició Escola Treball Anoia Sud, i amb la col·laboració de la Generalitat i la Diputació, la fira s’adreça als joves. L’objectiu és orientar-los a l’hora de prendre una decisió tan important com el seu futur acadèmic o professional.

Fins a 25 expositors

La desena edició de Fira Futur comptarà amb la presència de fins a 25 expositors, entre instituts, acadèmies, cossos de seguretat i institucions. Tots ells instal•laran els seus estands a la Sala Polivalent i al pati de La Fàbrica Rogelio Rojo per mostrar les diferents opcions formatives que existeixen a l’Anoia Sud i el seu àmbit d’influència per continuar estudiant o reprendre els estudis.

Els visitants hi podran conèixer propostes de centres que repeteixen i d’altres que s’incorporen a la fira, que creix any rere any. Hi haurà:

Auria Grup
Academia Igualada
Associació Defensa Forestal
Aula de Música
Balmes Innova
Bioressonància
Casal de Joves
CEPEQ
CFA Martorell
Consell Comarcal Anoia-Oficina Jove de l’Anoia
Cos de Mossos Esquadra
Escola Oficial d’Idiomes Martorell
Escola Pia d’Igualada
Institut Guinovarda
Institut Joan Mercader
Institut Joan Oró
Institut Milà i Fontanals-Igualada
Institut Milà i Fontanals-Vilafranca Penedès
Joviat
Ministerio de Defensa
MM Escola d’Idiomes
Hair Street (Olga Difusió)
PFI-PTT Igualada i Anoia Sud
Policia Local
Protecció Civil

Entre els expositors hi haurà representació masquefina: el Casal de Joves, l’Aula de Música, MM Escola d’Idiomes, l’ADF, Protecció Civil i la Policia Local. A més, Ràdio Masquefa que dinamitzarà la fira.

Diversos orientadors de la Xarxa TET Anoia Sud, del Consell Comarcal i de la Diputació oferiran informació i assessorament personalitzat als visitants sobre les diferents opcions per continuar estudiant. Diferents expositors faran exhibicions i demostracions, perquè els visitants puguin palpar com són els estudis que els proposen.

Prop de mig miler d’alumnes visitaran Fira Futur

Fira Futur obrirà portes de les 10 a 13.30 h i de 16 a 18 h, per rebre les visites concertades de diversos centres educatius, així com de totes les persones que s’hi vulguin apropar. Està previst que hi passaran prop de mig miler d’alumnes, entre els quals dels instituts Guinovarda i Salvador Claramunt, de Piera, Pla de les Moreres, de Vilanova del Camí, l’Institut de Vallbona, l’Institut de Masquefa i altres grups: PFI’s, Programa integral de Piera, Curs de preparació a les proves d’accés als cicles formatius de grau mig i grau superior.

Espai d’experiències

La fira tindrà aquest any un espai on professionals de diferents branques faran xerrades sobre com van ells cursar els estudis i com després han trobat una feina i els apliquen. Els visitants podran escollir la xerrada que més els interessi. Es faran al CTC, al Casal de Joves i a la Biblioteca. Tractaran l’àmbit social, científic, físico-esportiu, humanístic, cossos de seguretat i emprenedoria. El programa de les xerrades es pot consultar al punt d’informació de Fira Futur.

Inauguració oficial

A les 9 del matí, tindrà lloc l’acte d’inauguració de Fira Futur, adreçat als tècnics i professionals del sector. Es farà a la Sala Polivalent i comptarà amb les intervencions de l’alcalde de Masquefa i de representants de la Diputació i la Generalitat. Posteriorment els assistents visitaran els estands per donar el tret de sortida a la fira.

Celebrem el X aniversari de Fira Futur

A les 17h, a la Sala Polivalent, es bufaran les espalmes del pastís del X aniversari de Fira Futur. Tothom està convidat a venir a aquest acte de celebració. Hi haurà berenar per tots els assistents.

Consulta el programa, aquí