La setena edició de Fira Futur, que se celebrarà el dijous 21 de març, comptarà amb més expositors que mai. Fins a 23 centres -entre instituts, universitats, acadèmies, serveis d’ocupació, institucions i cossos de seguretat- han confirmat ja la seva presència en aquest saló de la formació i l’ocupació que se celebra a Masquefa.

Així, Fira Futur comptarà aquest any amb estands informatius del Consell Comarcal de l’Anoia, l’Escola Universitària de Turisme Sant Ignasi, l’institut Joan Oró, la Universitat Oberta de Catalunya, Olga Difusió, l’Escola Pia, els institut Milà i Fontanals d’Igualada i Vilafranca, l’Escola d’Adults de Martorell, l’Escola Municipal d’Art Gaspar Camps d’Igualada, l’Escola Universitària d’Enginyeria d’Igualada, Babeling36 Idiomes, Àgora, Ceina, l’Institut Guinovarda, l’institut Joan Mercader, els centres de serveis a les empreses de Masquefa, Igualada, Vilanova del Camí i Piera, la Xarxa TET Anoia Sud, CEPEQ, els Mossos d’Esquadra, l’Exèrcit, la Policia Local i Protecció Civil de Masquefa, i Ràdio Masquefa.

Tots aquests centres donaran a conèixer les seves ofertes acadèmiques i professionals i atendran de manera personalitzada les consultes dels visitants.

Fira Futur és un gran aparador de les diverses opcions per a estudiar o incorporar-se al món laboral que existeixen en l’entorn d’influència de Masquefa. El certamen s’adreça als joves per ajudar-los a l’hora de prendre una decisió important en les seves vides com és el seu futur acadèmic o professional. I també a totes les persones que, independentment de la seva edat i de si es troben en actiu o a l’atur, aposten per formar-se de manera continuada per ampliar el seu currículum i, així, tenir més possibilitats de trobar feina o de millorar l’actual lloc de treball.

Aposta per l’autoocupació
A més aquest any Fira Futur amplia horitzons i també oferirà assessorament a totes aquelles persones que volen fer-se emprenedors i autoocupar-se, una fórmula cada vegada més estesa en l’actual context de crisi. Els centres de serveis a les empreses dels Ajuntaments de Masquefa, Igualada, Piera i Vilanova del Camí instal·laran un estand conjunt amb informació sobre l’emprenedoria i l’autoocupació i explicaran els passos a seguir per fer realitat un nou negoci.

Club de la Feina
Una altra novetat serà que el Club de la Feina, que es fa cada dilluns al CTC, es traslladarà aquella setmana a la mateixa Fira Futur per tal que els usuaris tinguin accés a les ofertes laborals i a tota la informació sobre formació, emprenedoria i autoocupació.

Jornada única
Després de l’èxit de l’any passat, Fira Futur tornarà a concentrar-se en una única jornada. El 21 de març la Sala Polivalent obrirà portes de les 10 del matí a la 1 del migdia i de les 5 a les 7 de la tarda per rebre les visites concertades de diversos centres escolars i de tothom que s’hi vulgui apropar.

Fira Futur l’organitza l’Ajuntament amb el suport de la Xarxa TET Anoia Sud -integrada per tots els agents que intervenen en el procés de transició de l’escola al treball de Piera, Capellades, els Hostalets, Cabrera, la Pobla, Vallbona, la Torre i Masquefa. També té el suport de la Diputació de Barcelona i la Generalitat de Catalunya.