Masquefa va celebrar dijous, 10 de març, la desena edició de Fira Futur. L’Ajuntament va organitzar la fira en el marc de la Xarxa Transició Escola -Treball Anoia Sud, i amb la col·laboració de la Diputació i la Generalitat. En la inauguració, l’alcalde, Xavier Boquete, va recordar que l’origen de la fira va ser per una demanda de l’Institut per poder apropar als joves l’oferta formativa del territori. Segons Boquete, amb els anys s’ha convertit en un repte assolit que dóna resposta als joves de l’Anoia Sud. Boquete va estar acompanyat del Diputat Delegat d’Educació de la Diputació de Barcelona, Rafael Homet, que va felicitar el consistori pels 10 anys de Fira Futur i va destacar la seva importància per donar una bona orientació als joves perquè puguin triar bé i aconseguir l’èxit professional. També hi va ser a la inauguració l’Inspector d’Educació a l’Anoia, Jordi González, que va destacar la necessitat que els joves es formin i s’informin al llarg de tota la vida, ja que actualment hi ha feines que anys enrere no existien.

Fira Futur, que té com a objectiu orientar els joves a l’hora de prendre una decisió tan important com el seu futur acadèmic o professional, va arribar a la desena edició amb la presència de 26 expositors, entre instituts, acadèmies, cossos de seguretat i institucions. Tots ells van instal•lar els seus estands a la Sala Polivalent i al pati de La Fàbrica Rogelio Rojo per mostrar les diferents opcions formatives que existeixen a l’Anoia Sud i el seu àmbit d’influència per continuar estudiant o reprendre els estudis. Entre els expositors hi havia representació masquefina: el Casal de Joves, l’Aula de Música, MM Escola d’Idiomes, l’ADF, Protecció Civil i la Policia Local. A més, Ràdio Masquefa va dinamitzar la fira.

Orientadors professionals van oferir informació i assessorament personalitzat als visitants sobre les diferents opcions per continuar estudiant, sent aquest un dels recursos més ben valorats de la fira.

Per aquesta edició de Fira Futur hi van passar prop de mig miler d’alumnes, entre els quals els instituts Guinovarda i Salvador Claramunt, de Piera, Pla de les Moreres, de Vilanova del Camí, l’Institut de Vallbona, l’Institut de Masquefa, els alumnes que realitzen el curs de preparació a les proves d’accés de grau mig i superior, a Masquefa, els del Programa Integral de Piera i els alumnes del Projecte Singular de Masquefa.
Una novetat de l’edició d’enguany va ser un espai on professionals de diferents branques van explicar la seva experiència en relació als estudis i el món laboral. Els visitants van poder escollir la xerrada que més els va interessar. Es van fer al CTC, al Casal de Joves i a la Biblioteca. Van tractar l’àmbit social, científic, físico-esportiu, humanístic, sanitari, cossos de seguretat i emprenedoria.

A la tarda, a la Sala Polivalent, es van bufar les espelmes del pastís del 10è aniversari.