Masquefa va acollir dijous una nova edició de Fira Futur que va presentar algunes novetats destacades i que va tancar-se amb els bons resultats de sempre. El certamen va tornar a demostrar que és una gran ajuda per als joves a l’hora de prendre una decisió important en les seves vides: el seu futur formatiu i professional. I també un gran aliat per a les persones de totes les edats que volen continuar formant-se – i ara, amb la crisi, més que mai- per ampliar el seu currículum i tenir més opcions de trobar feina o millorar el lloc de treball.

Fira Futur, que en aquesta sisena edició es va concentrar en una única i intensa jornada, va tornar a incrementar el nombre d’expositors i visitants. Fins a 19 centres van informar les més de 500 persones que van passar per la Sala Polivalent dels recursos que existeixen en tot el territori d’influència de l’Anoia Sud per continuar els estudis, així com dels camins que aquests obren per incorporar-se al món laboral.

Els assistents van poder visualitzar les sortides formatives i professionals en els estands que van instal·lar l’IES Guinovarda, l’IES Joan Oró, l’IES Milà i Fontanals de Vilafranca, l’Escola Pia d’Igualada, l’IES Milà i Fontanals d’Igualada, la CEPEQ, l’IES Joan Mercader, l’Escola d’Enginyeria d’Igualada, la Universitat Oberta de Catalunya, l’Escola d’Adults de Martorell, Olga Difusió, l’Escola d’Art Municipal Gaspar Camps, el Consell Comarcal de l’Anoia, els Mossos d’Esquadra, l’exèrcit, la Xarxa Transició Escola Treball Anoia Sud, Ràdio Masquefa i els dos expositors que debutaven: l’Oficina Gestora de l’acTIC i la Policia Local de Masquefa.

Fira Futur va aconseguir una completa representació de l’oferta formativa de l’Anoia Sud i de tota la seva àrea d’influència.

Els responsables dels centres van atendre personalitzadament els visitants. Així mateix, els punts d’informació que es van instal·lar a l’entrada (una altra de les novetats) va facilitar que el públic entrés al recinte amb una idea clara dels expositors amb que havia de contactar.

Més pràctica que mai
També com a novetat Fira Futur va apostar aquest any més que mai pel vessant pràctic. Els centres van exhibir alguns treballs resultants de la formació que ofereixen, o bé les eines que s’utilitzen en les professions. Diverses demostracions pràctiques van ajudar joves i adults a palpar les professions: es van fer sessions de perruqueria i maquillatge i desfilades.

Fira Futur 2012 la van visitar principalment joves, tot i que el públic adult continua creixent. Van passar-hi estudiants de l’IES Guinovarda, l’IES Molí de la Vila, l’IES Divina Pastora i les seccions d’institut de Masquefa i Vallbona d’Anoia. També alumnes de Piera dels PQPI organitzats per la Xarxa TET Anoia Sud, i alumnes de Masquefa del curs ‘Dona’t una oportunitat’, dels cursos de preparació per a les proves d’accés a Cicles Formatius i de Formació Ocupacional.

El certamen va tancar portes amb la satisfacció d’haver aconseguit que el públic hi trobés allò que hi buscava.

Fira Futur l’organitza l’Ajuntament de Masquefa amb la implicació de la Xarxa TET Anoia Sud i la col·laboració de la Diputació de Barcelona i la Generalitat de Catalunya.

En l’acte inaugural, l’alcalde, Xavier Boquete, el vicepresident segon de la Diputació, Ferran Civil, i l’inspector dels Serveis Territorials d’Ensenyament a la Catalunya Central, Albert Martínez, van destacar la importància de Fira Futur en l’orientació formativa i professional dels joves, a la vegada que van elogiar la tasca continuada de la Xarxa TET Anoia Sud per oferir estudis en el mateix territori i ajudar els joves en el procés de transició de l’escola al món del treball.