La cura de persones amb dependència pot generar als cuidadors no professionals necessitats d’informació, acompanyament, suport psicològic i de relació amb altres persones que es troben en la mateixa situació. Per donar resposta a aquestes demandes, el departament de Benestar Social de l’Ajuntament de Masquefa, amb la col·laboració de la Diputació de Barcelona i la Fundació Uszheimer, ha tornat a posar en marxa, aquest mes de setembre, un Grup de Suport Emocional i Ajuda mútua, al qual s’hi poden integrar tots els cuidadors no professionals que tinguin al seu càrrec persones dependents.

El grup va iniciar les sessions, que van a càrrec d’un psicòleg, divendres passat. Es fan cada divendres al Centre Tecnològic Comunitari (avinguda Catalunya, 60) de 2/4 d’11 del matí a les 12 del migdia. En total es faran 10 sessions. Encara queden algunes places lliures i les persones que hi estiguin interessades poden apuntar-s’hi fins aquest dijous, dia 24 de setembre, al mateix CTC.

El Grup de Suport Emocional i Ajuda Mútua és un espai de relació, de suport psicològic i d’intercanvi d’experiències i ajuda mútua entre persones cuidadores no professionals. Els seus objectius són evitar la sobrecàrrega emocional i física que pot comportar la cura de persones amb dependència, conèixer altres persones cuidadores, evitar la soledat i disminuir l’estrès.

Els participants s’han de comprometre a voler compartir la seva experiència de cuidador amb les altres persones que es troben en la mateixa situació i a assistir a totes les sessions.