La Generalitat actualitza les seves recomanacions nutricionals per a nadons amb algunes directrius novedoses, com ara la reducció del consum de carn vermella, la combinació dels triturats amb trossejats i la introducció d’un ventall més ampli d’aliments a partir dels 6 mesos.

A fi de seguir contribuint al foment actiu de la salut de la ciutadania, l’Agència de Salut Pública de Catalunya ha editat una guia amb recomanacions per a l’alimentació dels infants de 0 a 3 anys. El document inclou consells nutricionals, d’higiene i de seguretat alimentària a tenir en compte en els primers anys de vida dels nens i nenes.

Des de l’Ajuntament de Masquefa es dóna ple suport a l’esforç i la voluntat que hi ha al darrere d’aquesta guia, que vol ser un full de ruta per a pares i mares en una etapa de la vida dels fills en què cada decisió és transcendental. És per això que des de la Regidoria de Salut Pública i Consum de l’Ajuntament es treballarà per tal de donar a conèixer les recomanacions contingudes a la guia i per tal de conscienciar els masquefins de la necessitat de tenir en compte els principals aspectes novedosos i menys coneguts que apunta la nova guia.

La guia de recomanacions de Salut Pública per a l’alimentació de 0 a 3 anys presenta destacades novetats respecte a l’anterior, que va ser publicada al 2009. A grans trets, adopta alguns dels postulats del que es coneix com a "baby-led weaning", que és la introducció de l’alimentació complementària regulada pel propi nadó, respectant els senyals d’autoregulació innats i deixant que els nens decideixin la quantitat que desitgen menjar (excepte quan es tracta de carn, peix i ous). En aquest sentit, s’aposta per la introducció progressiva, però flexible, de nous aliments i per reduir les quantitats de menjar i, sobretot, el consum de carn vermella. També es recomana combinar el triturat amb aliments trossejats, aixafats o sòlids sense risc. Amb aquestes directrius, la guia busca, segons els experts que hi han treballat, que l’alimentació dels petits sigui variada, suficient, equilibrada i individualitzada d’acord amb les necessitats del nen i no les normes paternes.

Descarrega’t la guia aquí!