El Departament de Promoció Econòmica de l’Ajuntament de Masquefa i l’Associació de Comerciants i Serveis ja treballen en una nova edició de Les Botigues al Carrer, l’aparador que mostra els productes i serveis del comerç i les empreses locals.

En aquesta edició, Les Botigues al Carrer se celebraran el dissabte 30 de novembre i el diumenge 1 de desembre. Aquell cap de setmana l’Ajuntament organitzarà una celebració a l’entorn de la Fàbrica Rogelio Rojo per rememorar els orígens industrials de Masquefa, coincidint amb la festivitat de Sant Eloi, patró de la metal·lúrgia, activitat a la qual es va dedicar aquesta fàbrica que va suposar una autèntica transformació econòmica i social en una vila que fins aleshores havia viscut majoritàriament de la vinya.

Revitalitzar el comerç
Amb l’objectiu de revitalitzar el comerç, una de les activitats incloses en la Festa de Sant Eloi serà un mercat amb la presència d’artesans, que s’instal·laran al jardí del CTC, i també de Les Botigues al Carrer. Els comerciants locals podran posar les seves parades a l’avinguda Catalunya, entre els carrers Santa Clara i Rogelio Rojo, durant tota la jornada de dissabte, de les 11 del matí a les 9 del vespre, i diumenge de les 11 del matí a les 3 de la tarda. També el sector de la restauració podrà afegir-s’hi.

Participació gratuïta
L’Ajuntament ja s’ha posat en contacte amb els comerços, les empreses i els restauradors per demanar-los que confirmin la seva participació en aquesta nova edició de Les Botigues al Carrer en el marc de la Festa de Sant Eloi. Els interessats tenen fins al dia 31 d’octubre per comunicar-ho, ja sigui a l’adreça de correu electrònic masvsl@diba.cat o bé per fax al número 93 772 58 68.

Per tal d’afavorir la participació, el comerç local podrà instal·lar-se al Mercat de Sant Eloi gratuïtament, ja que no hi haurà quota d’inscripció. La realització de la fira està condicionada a que hi hagi una quota mínima de comerços participants. Per a més informació podeu trucar al 93 772 78 28.

Programació cultural
En el vessant cultural, el programa de la Festa de Sant Eloi inclourà, per a dissabte al matí, el veredicte del Concurs de Fotografia Vila de Masquefa, que escollirà les 13 fotografies que il·lustraran el calendari del 2014 que editarà l’Ajuntament.

La mateixa tarda de dissabte arribarà un dels plats forts: la festa amb què s’inaugurarà el centre d’interpretació sobre la història de La Fàbrica Rogelio Rojo. Aquest centre ajudarà els visitants a entendre com van ser les diferents fases de construcció de la fàbrica, els processos de producció que s’hi duien a terme, i el dia a dia dels treballadors. També hi podrem observar la important transformació que l’edifici ha experimentat fins a convertir-se en l’actual complex d’equipaments per a les persones que és avui.

A més, dissabte, al vespre, i diumenge a la tarda, el protagonista serà el teatre. La companyia masquefina Teatrerus farà, a la Sala Polivalent, una doble representació de l’obra ‘Boeing boeing’ de Marc Camoletti.