Fins aquest dijous, 13 de desembre, es poden fer les inscripcions per participar al curs de pre-monitors i pre-monitores que ha organitzat el centre d’esplai Giravolt amb la col·laboració de l’Ajuntament. El curs es farà els dies 14, 15, 21 i 22 de desembre i s’adreça a nois i noies de 16 i 17 anys que vulguin treballar com a auxiliars o voluntaris en l’àmbit del lleure amb infants i joves, per exemple en esplais, casals, activitats extraescolars, colònies o menjadors, entre d’altres.

Els interessats poden formalitzar la inscripció a l’Àrea de Serveis Personals de l’Ajuntament de Masquefa, al carrer Crehueta, 33. Han de portar una fotocòpia del DNI i una fotografia mida carnet. El curs té un preu de 40 euros.

Les sessions formatives, a càrrec de la Fundació Catalana de l’Esplai, es duran a terme a l’Esplai Giravolt, al Recinte Rogelio Rojo (situat al carrer Santa Clara). S’hi tractaran temes com ara la infància i el medi; l’educació en el temps lliure i l’entitat d’esplai; el plantejament i els objectius educatius; el desenvolupament psicològic i la vida en grup d’infants i adolescents o el paper del monitor i la monitora. També hi ha previstes sessions sobre les colònies i les activitats de vacances, les tècniques d’expressió i animació, les tècniques d’excursionisme i natura i els primers auxilis i educació per a la salut.