Les sessions es duran a terme en format telemàtic i per a participar-hi cal inscriure’s enviant un correu electrònic a l’adreça educacio@masquefa.net o trucant al telèfon 93 772 50 30.

La Regidoria d’Educació de l’Ajuntament -amb la col·laboració de la Diputació de Barcelona i de les AFA/AMPA de l’EBM La Baldufa, l’Institut de Masquefa i les escoles El Turó, Font del Roure i Vinyes Verdes- proposa dues noves activitats de suport a la funció educativa de les famílies en el marc del projecte “Eduquem en família”.

Es tracta de tres sessions telemàtiques i gratuïtes dirigides als pares i mares amb fills i filles de qualsevol edat, i que tenen com a objectiu ajudar a les famílies a reflexionar i intercanviar vivències sobre l’educació dels infants i joves. Les sessions comptaran amb la participació d’un professional expert, que dinamitzarà les trobades i oferirà eines, recursos i consells per a promoure la criança positiva.

“La diversitat a casa, un bé a fomentar”

La primera activitat porta per títol “La diversitat a casa, un bé a fomentar” i es durà a terme en dues sessions els dies 27 d’abril i 2 de maig, de 18 a 19.30 h.

El taller té per objectiu aprofundir en l’ampli ventall dels valors: el respecte per la diversitat dels nostres fills i filles i la responsabilitat com a pares i mares de fer-los créixer tal com són i estimar-los.

Així, es parlarà de la importància, com a pares i mares, de saber aprendre dels errors, rectificar i perdonar-nos, i també de la importància de procurar ser coherents i tenir esperit de superació. A més, es farà un treball col·laboratiu a partir d’exemples audiovisuals i l’activitat finalitzarà amb una reflexió individual.

 

 

“L’assetjament, eines i estratègies per evitar-lo i actuar quan apareix”

I la segona proposta porta per títol “L’assetjament, eines i estratègies per evitar-lo i actuar quan apareix” i es durà a terme el 19 de maig, de 17.30 a 19.30 h.

Aquesta activitat donarà eines per identificar el motiu dels petits conflictes que es produeixen en qualsevol relació. Es farà èmfasi, principalment, en les maneres d’acompanyar els fills i millorar la comunicació dins de l’àmbit familiar amb l’objectiu de fomentar l’autonomia, l’autoconeixement, l’èxit i la seguretat dels nens i les nenes a fi d’evitar situacions conflictives o resoldre-les des de ben petits.