Després de les gestions efectuades per l’Ajuntament, la Secretaria de Telecomunicacions i Societat de la Informació de la Generalitat està fent a Masquefa una important inversió de 435.495 euros per desplegar-hi la fibra òptica. Es tracta d’una aposta estratègica per atraure empreses de base tecnològica que s’instal•lin al nou polígon del Clot del Xarel•lo i, a la vegada, per millorar els serveis de telecomunicacions que s’ofereixen al conjunt dels vilatans i vilatanes

La fibra òptica possibilita serveis de telecomunicacions de gran capacitat, ja que proporciona una velocitat de transmissió de dades molt elevada, de l’ordre de gigues per segon

L’obra, que ja ha començat, consisteix a estendre la fibra òptica des de l’estació dels Ferrocarrils fins al nou pol•lígon del Clot del Xarel•lo, passant pel centre urbà de Masquefa i les urbanitzacions del Maset i Can Quiseró. En total la xarxa de fibra òptica tindrà cinc quilòmetres i mig.

L’actuació comportarà tres grans beneficis.
D’una banda, dotarà el nou pol•lígon del Clot del Xarel•lo d’una important infraestructura de serveis de telecomunicacions per afavorir la captació d’empreses capdavanteres del sector tecnològic.

D’altra banda, la fibra òptica també beneficiarà els usuaris i usuàries de la xarxa wifi municipal Masquefa Sense Fils. Així, la xarxa de fibra òptica s’interconnectarà, al seu pas pel Maset i Can Quiseró, als nodes de Masquefa Sense Fils i els veïns i veïnes disposaran d’un enllaç directe i d’altes prestacions amb el Centre Tecnològic Comunitari (CTC), que possibilitarà en el futur el desplegament de nous serveis avançats sobre la mateixa xarxa.

A més, les dependències municipals (l’Ajuntament, el Centre Tecnològic Comunitari i l’Àrea de Serveis Personals) també s’interconnectaran entre elles mitjançant la fibra òptica i gaudiran dels avantatges d’aquest sistema.