Durant tot el mes de juliol se celebraran una cinquantena d’activitats per a totes les edats per a commemorar Santa Magdalena i donar la benvinguda a l’estiu. Descarrega’t aquí el programa de Festa Major.

Masquefa ja ho té tot a punt per a la Festa Major de Santa Magdalena. Durant tot el mes de juliol la vila tornarà a engalanar-se per a celebrar un dels esdeveniments més esperats per a tots els veïns i que enguany arriba amb una cinquantena de propostes lúdiques, esportives i culturals per a tots els públics.

Per a l’ocasió, l’Ajuntament de Masquefa -amb la col·laboració del teixit associatiu local- ha preparat un programa d’actes ambiciós, divers i on no hi faltaran activitats com el Masquefa en Blanc, els torneigs esportius, exposicions, animació infantil, sardanes, concerts, inflables, ball de bastons, gegants, diables, ball… La programació completa es pot consultar en aquest enllaç.

Roger Vázquez, alcalde de Masquefa i regidor de Cultura, fa una crida a la participació i destaca que “la Festa Major de Santa Magdalena, com la de Sant Isidre, la de La Beguda Alta i la dels nostres barris, ha de ser, per sobre de tot, una festivitat amb un marcat to popular. Un punt de trobada per a tota la població, en què tothom s’hi senti representat i hi trobi propostes d’interès. I amb aquesta vocació neix el programa d’activitats que us presentem. Un programa molt ampli i divers que respecta, dignifica i treu a relluir el bo i millor de la nostra identitat, idiosincràsia i cultura com a poble”.

Finalment, en aquest enllaç podreu consultar tots els talls de carrer i prohibicions d’estacionament prevists per la Festa Major.

Sara Jiménez Nieto és l’autora del cartell de la Festa Major

La Regidoria de Cultura de l’Ajuntament, amb la col·laboració del Seguici Festiu de Masquefa, ha impulsat enguany la segona edició del Concurs de cartells de Festa Major de Masquefa 2023; un certamen de caràcter popular on hi podien participar totes les persones majors de 16 anys.

En aquesta edició es van presentar un total de 26 obres i el jurat va determinar que la guanyadora fos Sara Jiménez Nieto, que ha rebut com a premi 350€ i l’oportunitat que la seva obra sigui la protagonista del cartell de la Festa Major d’aquest 2023. L’organització, a més, va entregar un accèssit a Rubén Lucas García, valorat en 150€.

Tots els cartells que s’han presentat al certamen s’exposaran durant la Festa Major, de 10 a 13 h i de 18 a 20 h a les oficines de l’Alzinar. L’acte d’inauguració es farà el 20 de juliol a les 18 h.

Una Festa Major saludable i sense sexismes

Finalment, l’Ajuntament torna a apostar per garantir i promoure una festivitat lliure d’agressions sexuals i comportaments sexistes i plenament saludable. Per tot plegat, en les festes nocturnes del pati de La Fàbrica Rogelio Rojo s’habilitarà un Punt Lila.

A més, el programa de Festa Major també incorpora enguany un apartat amb informació d’interès i consells destinats a tots els veïns, així com un codi QR on es podran consultar les afectacions en el trànsit.