El municipi acull els dies 12, 13 i 14 de maig la celebració de la festa de Sant Isidre. Per a més informació sobre totes les activitats, podeu descarregar el díptic en aquest enllaç.

Un cartell extens, per a totes les edats i amb l’objectiu que els veïns gaudeixin de tres dies intensos per celebrar la Festa Major Petita. Així es presenta el programa d’activitats previst per a la celebració de Sant Isidre 2017, que té lloc des del divendres 12 fins al diumenge 14 de maig. D’aquesta manera, els carrers de la vila, la Plaça de l’Estació i La Fàbrica Rogelio Rojo es preparen per acollir nombroses propostes lúdiques impulsades per l’Ajuntament amb el suport i col·laboració d’entitats i associacions del municipi. En aquesta línia, l’alcalde de Masquefa, Xavier Boquete, destaca que "cal posar en valor la col·laboració i cooperació de totes aquelles persones i agrupacions que fan possible la celebració de la festa de Sant Isidre; aquesta implicació demostra que Masquefa és un poble compromès i amb un teixit associatiu viu".

El Sopar de Faves, plat estrella d’una festivitat excepcional

La Festa Major Petita donarà el tret de sortida a les 18 hores del 12 de maig amb el terrabastall de la sirena de La Fàbrica Rogelio Rojo, que anunciarà l’inici dels actes previstos. Durant la jornada de divendres, a més, també arribarà una de les novetats de l’edició d’enguany. I és que la Colla de Diables Pixafocs i Cagaspurnes va anunciar durant la passada Festa Major de Sant Isidre que el Drac Bufut va pondre tres ous coincidint amb el seu 15è aniversari, que se celebra aquest 2017. L’espectacle del naixement del bestiari servirà per ampliar el ric patrimoni cultural masquefí, ja que les noves bèsties representaran a tres animals de la fauna autòctona.

Seguidament, el correfoc infantil serà el preludi perfecte per al tradicional i emblemàtic Sopar de Faves, organitzat per la Societat Recreativa i Cultural L’Alzinar amb la col·laboració de l’Ajuntament. La venda de tiquets, que tenen un cost de 7 euros, es realitzarà del 2 a l’11 de maig a les oficines de L’Alzinar, l’Estanc i la Llibreria Moral. El sopar, que serveix per retre homenatge al patró dels pagesos masquefins, començarà a les 22 hores a la Plaça de l’Estació. Serà aleshores quan tindrà lloc també el lliurament de les Faves d’Argent 2017, un premi que es concedeix als veïns que han dedicat temps i esforç a millorar la qualitat cultural, social, esportiva o associativa de la vila. El Cor de Gospel Etnosons i la Festa Disco tancaran la jornada inaugural. Podeu descarregar el cartell del Sopar de Faves clicant aquest enllaç.

La XVII Trobada de Puntaires, també per la festa de Sant Isidre

L’art de les puntes de coixí omplirà un any més la Plaça de l’Estació, però enguany canvia les seves dates habituals, ja que la XVII Trobada de Puntaires tindrà lloc coincidint amb la celebració de la Festa Major Petita. Així doncs, els assistents podran contemplar i admirar les laborioses creacions durant el dissabte 13 de maig, de 10 a 13 hores, en una activitat organitzada pel Grup de Puntaires de Masquefa.

Moltes més activitats durant el cap de setmana

Especialment intensa serà la jornada del 13 maig. Diversos espais i equipaments de Masquefa acolliran tallers, activitats esportives, sardanes i balls durant tot el dia. El dissabte finalitzarà amb la cercavila, el correfoc, l’esperat Ball de la Garlanda i un concert. Per conèixer amb més detalls l’ampli ventall de propostes lúdiques, podeu descarregar el díptic informatiu.

Primavera Shopping Masquefa 2017

Després de la bona acollida l’any passat, l’Ajuntament i l’associació ‘Masquefa Comerç’ impulsen la segona edició del Primavera Shopping Masquefa, un esdeveniment en què els comerços, decorats de primavera, oferiran interessants ofertes i promocions especials durant tot el diumenge 14 de maig. D’aquesta manera, els veïns i visitants podran gaudir d’un recorregut comercial on els sentits de la vista i l’olfacte s’aguditzaran descobrint nous racons primaverals de la vila. A més a més, en Mickey, la Minnie i dos personatges de la pel·lícula Trolls voltaran pels principals eixos comercials del poble.

Per tancar un cartell divers, de qualitat i per a tots els gustos, durant el diumenge 14 de maig tindran lloc més propostes esportives, una nova cantada de caramelles i la solemne eucaristia, entre d’altres activitats. La cantant Susanna del Saz, amb ‘Amando a Manzanero’, tancarà la Festa Major Petita amb un concert emmarcat en el cicle de música Masquefa sona bé.

El consistori agraeix la implicació de totes aquelles persones i entitats que fan possible la celebració de la festa de Sant Isidre, ja que duen a terme una tasca ingent per potenciar l’activitat cívica dels masquefins, difondre valors i tradicions, i promoure la vila arreu de la comarca i el territori català. Per això, l’Ajuntament anima els veïns a sortir de nou al carrer i gaudir de l’àmplia i variada oferta d’activitats socials i culturals que les nostres entitats desplegaran amb esforç, dedicació i màxima il·lusió.