L’Ajuntament de Masquefa va participar el 17 d’octubre, a Moià, en una jornada organitzada per la Diputació de Barcelona sobre la dinamització comercial en els petits municipis. La sessió va recollir diverses experiències de l’àmbit municipal, i les tècniques del Departament de Promoció Econòmica de Masquefa hi van exposar, com a bona pràctica, el pla de l’Ajuntament en suport a la revitalització del teixit comercial i especialment el portal d’ofertes www.jocomproamasquefa.com.

Aquest portal d’Internet, que s’ha posat en marxa aquest 2013, és un gran aparador online del comerç de Masquefa. S’hi poden trobar productes i serveis de les empreses i comerços amb importants descomptes i promocions per als consumidors, i destaca per la seva senzillesa d’ús. Comprar-hi és molt fàcil: només cal connectar-se al portal, fer la reserva del producte, i després anar a l’establiment a recollir-lo i pagar-lo. Així no es perd el tracte humà. La plataforma està preparada perquè s’hi pugui accedir tant des de l’ordinador com des d’una tableta o un smartphone.

Amb aquest projecte l’Ajuntament contribueix a afavorir la compra de proximitat i, gràcies a la presència a Internet, també la captació de nous clients de fora del municipi.

Intercanvi d’experiències
A més de Masquefa, la jornada ‘La dinamització comercial en els petits municipis’ també va recollir les experiències dels Ajuntaments de Cardona, Arenys de Munt i Taradell, així com la del Consorci del Moianès, que aglutina les polítiques de suport al comerç de diversos municipis de poca població. Va ser una jornada molt profitosa on els participants van poder intercanviar coneixements i experiències per poder adaptar i aplicar en els seus municipis en favor del comerç local.

Durant la jornada també es van donar a conèixer les diferents polítiques de suport que ofereix la Diputació de Barcelona en l’àmbit de la dinamització comercial. A més es van fer dues ponències. D’una banda, Carme Peix, d’Hidra Publicitat, va reflexionar sobre l’organització d’actuacions conjuntes per millorar la rendibilitat dels comerços. I, d’altra banda, Francesc Muñoz, director de l’Observatori de la Urbanització de la Universitat Autònoma de Barcelona, va proposar algunes vies per reorganitzar i potenciar les polítiques comercials. La jornada va incloure, a més, una ruta pels principals carrers comercial de Moià.