Divuit joves de l’Escola Àuria d’Igualada amb discapacitats físiques, psíquiques i sensorials van ser divendres al Centre Tecnològic Comunitari (CTC) de Masquefa, que disposa d’un espai pioner a Catalunya amb equipaments adaptats per a persones amb tot tipus de discapacitats.

 
Els joves, d’entre 15 i 20 anys, van utilitzar equips adaptats com ara trackballs, joysticks, teclats i pantalles augmentatives, pantalles tàctils, una pissarra digital o software adaptat, entre d’altres.

Guiats per Yolanda Anguita, professora d’informàtica, i Yolanda Díaz, una de les alumnes del curs d’ofimàtica en pràctiques al CTC, els joves de l’Escola Àuria van fer activitats d’escriptura, jocs educatius, pintura o música amb els ordinadors. L’Escola Àuria és un servei de l’Associació de Pares Igualadins de Nens i Adolescents Subdotats (APINAS).

A més d’estar equipat amb material per a persones amb discapacitats físiques, psíquiques i sensorials, aquest espai del Centre Tecnològic Comunitari és també pioner pel fet que les persones amb tot tipus de discapacitats el comparteixen amb la resta d’usuaris, fet que facilita la seva integració.

El CTC posa aquest espai adaptat a disposició de les entitats, associacions, tallers i escoles que treballen amb el col•lectiu de persones discapacitades.

Entre d’altres, el CTC disposa d’ordinadors amb pantalles augmentatives per a persones amb deficiències visuals i aparells amb software especial. Els usuaris també poden usar teclats adaptats al llenguatge braille, ratolins per a persones amb problemes de mobilitat a les mans, o un ratolí que es controla amb el mentó.

Igualment destaquen un programa informàtic que llegeix el contingut de les pàgines d’Internet i l’anella magnètica que s’ha instal•lat a la sala d’actes del CTC perquè les persones amb deficiència auditiva puguin seguir les explicacions mitjançant el seu audifon.