Ambdós grups municipals sumen esforços al capdavant de l’Ajuntament amb l’objectiu de fer un front comú davant el context d’excepcionalitat provocat per la Covid-19 i assentar les bases del futur de Masquefa en els terrenys econòmic, social i mediambiental.

Els grups municipals de Junts per Masquefa i PSC-CP han comparegut aquest dimecres 18 de novembre en roda de premsa per a presentar públicament el nou pacte de govern que han acordat ambdues formacions per a la resta de mandat. En la compareixença, celebrada a la seu de Ràdio Masquefa, hi han intervingut l’alcalde de Masquefa i cap de llista de Junts per Masquefa, Xavier Boquete; i el regidor i cap de llista del PSC-CP, Daniel Gutiérrez.

L’alcalde Xavier Boquete ha posat en valor l’acord assolit i explica que “el futur de Masquefa és el més important. Malgrat les legítimes diferències ideològiques, ambdós grups posem en valor i prioritzem els punts en comú i de confluència per avançar vers el futur del nostre municipi i consolidar un únic govern al capdavant de l’Ajuntament”; i afegeix que “tenim projecte, il·lusió i ganes. Per això, l’acció del nou govern passarà per la confiança, la cooperació i la col·laboració, per no deixar ningú enrere en una situació tan complexa, i per donar cobertura als col·lectius i persones més vulnerables. Volem un govern fort, d’ampli consens, i que assenti les bases del futur de Masquefa”.

En el seu torn, el regidor i cap de llista del PSC-CP, Daniel Gutiérrez, constata que “aquest acord té un fort caràcter social. És un pacte per ajudar i per transformar el nostre municipi. Ara més que mai necessitem responsabilitat i cohesió al capdavant de les institucions”; i avança que “Masquefa es troba en un moment cabdal i la situació actual demana responsabilitat i unitat, també a nivell polític. És per això que el nou pacte de govern neix amb la voluntat de sumar forces i esforços per mirar amb certesa el futur i garantir una sortida sòlida tant per la població, com pel territori i la seva economia. Una sortida sostenible i capaç d’assumir els reptes socials, econòmics i ambientals del futur”.

Objectius estratègics i operatius del nou equip de govern

El nou pacte de govern entre Junts per Masquefa i el PSC-CP estableix com a principals objectius estratègics per a l’actual mandat reforçar la governança política de Masquefa; sumar les capacitats d’ambdues forces polítiques; facilitar la connexió amb altres institucions de Catalunya, de l’Estat i Europa; millorar els serveis que es presten a la població; i contribuir a convertir Masquefa en un territori sostenible.

Al mateix temps, a través d’aquest acord el nou equip de govern també es compromet a donar resposta a la situació de crisi econòmica i social provocada per la pandèmia; millorar els serveis i l’atenció als col·lectius més vulnerables; garantir la cohesió social i l’apoderament de la societat civil; projectar urbanísticament la Masquefa del futur; millorar l’espai públic i el seu manteniment; cercar vies innovadores en la gestió dels residus i buscar alternatives de gestió a l’abocador de Can Mata; assolir la consolidació financera de l’Ajuntament per garantir els serveis; combatre l’incivisme; i promoure l’habitatge públic.

Així, una de les primeres línies de treball que abordarà de forma prioritària el nou equip de govern serà l’aprovació del nou pressupost municipal per al 2021. Uns comptes que, pendents de la seva aprovació en el Ple municipal, és previst que apostin per augmentar la partida pressupostària dedicada a acció social; ampliar la bonificació de l’Impost sobre Béns Immobles; mantenir i millorar l’accés a les beques d’estudi; i habilitar un fons de suport al teixit comercial. A més, també es presentarà una esmena als Pressupostos Generals de l’Estat per a sol·licitar una partida d’un milió d’euros per a la construcció d’un Centre de Dia a Masquefa.

Canvis en el cartipàs municipal

L’acord que han formalitzat les dues forces polítiques amb més representació al municipi implica l’entrada del PSC-CP -fins ara a l’oposició- a l’equip de govern. En aquesta línia, s’actualitza el cartipàs municipal amb la incorporació de tres nous regidors del PSC-CP: Daniel Gutiérrez, Pilar Irigaray i Iban Fraile.

El regidor i cap de llista del PSC-CP, Daniel Gutiérrez, esdevé segon tinent d’alcalde i passa a assumir les àrees d’Estratègia territorial, sostenibilitat i visió europea. Per la seva part, Iván Fraile s’incorpora al capdavant de l’àrea de Planificació del pressupost i estratègia econòmica local. I finalment, la regidora Pilar Irigaray assumirà les Regidories de Joventut, Civisme i Participació; i la nova àrea d’Igualtat.

El nou equip de govern estarà format per un total de nou regidors: sis de Junts per Masquefa (Xavier Boquete, Álvaro Pérez, Laia Albiol, Enrique Gómez, Carles Mernissi i Elena Fernández) i tres del PSC-CP (Daniel Gutiérrez, Pilar Irigaray i Iban Fraile). Així, el nou cartipàs municipal queda establert de la següent forma:

  • Xavier Boquete (Junts per Masquefa): Alcaldia i Presidència; i Gent Gran.
  • Álvaro Pérez (Junts per Masquefa – primer tinent d’alcalde): Promoció Econòmica; Estratègies per l’Ocupació; i Comunicacions.
  • Daniel Gutiérrez (PSC-CP – segon tinent d’alcalde): Planejament urbanístic, sostenibilitat, UE i promoció del territori.
  • Laia Albiol (Junts per Masquefa – tercera tinent d’alcalde): Benestar Social; i Educació.
  • Enrique Gómez (Junts per Masquefa – quart tinent d’alcalde): Urbanisme i barris; Medi Ambient; Parcs, Obres i Serveis; Esports; i CEM.
  • Carles Mernissi (Junts per Masquefa): Governació; Comerç; i Cultura.
  • Elena Fernández (Junts per Masquefa): Administració i Protocol; Hisenda; Salut Pública i Consum; i TIC.
  • Pilar Irigaray (PSC-CP): Participació Ciutadana i Civisme; i Joventut i Igualtat.
  • Iban Fraile (PSC-CP): Planificació del pressupost i estratègia econòmica local.