L’Ajuntament de Masquefa està aprofitant les aigües freàtiques del subsòl del municipi per regar els parcs i jardins de la vila i, d’aquesta manera, no haver d’utilitzar aigua potable de la xarxa de subministrament. A més, l’Ajuntament també està reaprofitant per al reg de parcs i jardins l’aigua que durant tot l’any ha estat a la piscina de l’Alzinar.

Amb aquestes mesures el Consistori aconsegueix estalviar aigua potable davant l’amenaça de greu sequera que afecta Catalunya. Per poder regar els parcs i jardins amb aigua reaprofitada l’Ajuntament ha contractat el servei d’un vehicle-cisterna.

Aquest estiu la piscina de l’Alzinar s’omplirà amb aigua procedent dels pous municipals que s’han recuperat a Masquefa i que es trobaven en desús des del fort aiguat de l’any 2001. Concretament s’han recuperat sis pous de titularitat municipal, els quals es preveu que aportaran, conjuntament, uns 1.000 metres cúbics diaris d’aigua de mitjana. Aquesta xifra representa el 40% del volum total subministrat anualment a Masquefa.

L’aigua procedent dels pous se sumarà a l’aigua que la companyia Aigües Ter-Llobregat subministra a la xarxa municipal.