La Sala Polivalent de la Rogelio Rojo acollirà, el diumenge 20 d’abril, a les 6 de la tarda, la presentació del llibre Josep Mata i Balart, músic i ceramista, obra del masquefí Jordi Tomàs i Elías. Editada per l’Ajuntament, aquesta biografia vol ser un reconeixement a la tasca de Josep Mata, conegut popularment com el Mestre Mata i destacada figura de l’activitat cultural de Masquefa.

La publicació explica la formació i activitat musical del Mestre Mata per tota la comarca de l’Anoia i arreu de Catalunya com a instrumentista de piano i director d’orquestres i corals, entre aquestes la Coral l’Alzinar. L’edició del llibre, del qual se’n faran 1.500 exemplars, compta també amb el suport de l’Ajuntament de Piera (localitat natal de Mata) i de Caixa de Sabadell.

La presentació del llibre anirà a càrrec de Jaume Nonell, escriptor, estudiós i promotor de la música de cobla, i s’acompanyarà d’una actuació de la Coral L’Alzinar, amb direcció del mateix Josep Mata, qui també tocarà el piano. A més hi intervindran el clarinetista Albert Tomàs i el pianista Àlvar Jaime.

Contacontes per Sant Jordi

Aquest és un dels actes que ha organitzat l’Ajuntament amb motiu de la celebració de Sant Jordi. A més, per al dijous 24 d’abril, a 2/4 de 6 de la tarda, s’ha preparat un contacontes (La Llar de la lluna) i el taller La llegenda de Sant Jordi, que es faran a la Biblioteca i aniran a càrrec d’Anna García.

Com és tradicional, la Diada de Sant Jordi (23 d’abril), Masquefa tornarà a omplir-se de parades de llibres i roses.