L’Ajuntament distribuirà gratuïtament entre els veïns i veïnes empadronats a Masquefa estalviadors d’aigua, concretament un kit amb dos economitzadors d’aigua per a aixetes i un economitzador per a la dutxa. Aquesta és una de les mesures que ha emprès el Consistori per fomentar l’estalvi d’aigua davant la situació de sequera que pateix Catalunya. El kit es podrà passar a recollir a l’Ajuntament a partir de la segona quinzena d’abril. L’actuació compta amb la col·laboració de l’Agència Catalana de l’Aigua.

Els estalviadors permeten reduir el cabal d’aigua que surt per l’aixeta sense que això afecti el confort. En obrir una aixeta surten entre 9 i 12 litres cada minut. Amb els economitzadors el cabal es redueix a 6 litres, el 50%. 

Mesures per a estalviar aigua

Per a estalviar aigua es recomanen mesures com ara no obrir l’aixeta més temps de l’estrictament necessari, tancar l’aixeta per rentar-se les dents o afaitar-se, optar per una dutxa curta o omplir les rentadores i rentaplats al màxim de capacitat.

També es recomana no fer ús de la cisterna com si fos una paperera, reutilitzar l’aigua d’esbandir els plats per regar les plantes, arreglar les avaries d’aixetes i canonades i omplir els jardins de plantes autòctones adaptades al nostre clima.

D’altres mesures són instal·lar sistemes de reg de màxima eficiència i instal·lar, sempre que sigui possible, un sistema de recollida d’aigües pluvials per reutilitzar-les en el reg de jardins i plantes