La Beguda estrenarà aquest setembre llar d’infants. Amb la posada en funcionament d’aquest nou centre educatiu es garanteix que cap infant de Masquefa es quedi sense plaça i també que tots els nens i nenes de La Beguda puguin ser escolaritzats al seu poble. Fins ara La Beguda, un nucli de població que depèn de Masquefa, Sant Esteve Sesrovires i Sant Llorenç d’Hortons, no disposava de llar d’infants i les famílies havien d’escolaritzar els seus fills en centres de poblacions veïnes.
 
Ara, gràcies a l’actuació de l’Ajuntament de Masquefa, La Beguda podrà estrenar l’equipament aquest mateix curs escolar que acaba de començar. El Consistori masquefí ha reformat íntegrament l’antiga escola CEIP Francesc Mata i Sanghés per convertir-la en llar d’infants.
 
Amb capacitat per a 30 places, la llar d’infants de La Beguda disposa de dues aules amb els seus corresponents dormitoris i amb una zona d’aigua compartida. També s’hi ha fet un despatx, serveis adaptats i una cuina office. L’actuació ha comptat amb un pressupost de 165.000 euros, finançats per l’Ajuntament de Masquefa.
 
Els treballs han consistit a fer de nou l’interior de l’escola i també s’ha treballat en l’exterior de l’edifici per millorar-ne l’accessibilitat. L’Ajuntament ha demanat una subvenció de 150.000 euros al Govern de la Generalitat (a raó de 5.000 euros per cada nova plaça escolar creada).
 
160 infants de 0 a 3 anys inicien el nou curs
Un total de 160 infants d’entre 0 i 3 anys van començar dilluns, 8 de setembre, el nou curs a la llar d’infants municipal La Baldufa i a l’Espai de Joc: 127 nens i nenes ho han fet en el primer centre i uns altres 33 en el segon. A més, 30 infants iniciaran a final de mes el curs a la nova llar d’infants de La Beguda.
 
En tots tres centres les activitats adreçades als infants es basen en tres àrees bàsiques: la descoberta d’un mateix, la descoberta de l’entorn natural i social, i les intercomunicacions i el llenguatge.