Tal i com dicta la tradició, la Beguda va retre novament un emotiu i càlid homenatge als seus avis i àvies aquest dimarts, 12 d’octubre. L’Homenatge a la Vellesa, una tradició molt arrelada en aquest nucli, va arribar aquest any a la seixantena edició. Amb aquesta iniciativa els organitzadors volen “agrair a la nostra gent gran que hagin dedicat tota la seva vida al poble i a nosaltres”.

Aquest any van participar en l’homenatge 24 avis i àvies, tots ells majors de 70 anys. La celebració va començar amb la tradicional missa a l’Església de la Immaculada Concepció i posteriorment els avis i àvies es van dirigir, en cercavila, fins a l’Envelat. Ho van fer encapçalats pels grallers de la Beguda i, com marca la tradició, cadascun d’ells amb un acompanyant, el qual portava un ram de flors.

A l’Envelat tots van poder gaudir d’una petita representació teatral a càrrec d’un grup de nens i nenes de La Beguda, i també d’un vermut popular. Després van dinar plegats en una arrossada popular amb més de 140 comensals, i van escoltar les havaneres del grup La Morralla, durant la qual es va servir rom cremat.

L’Homenatge a la Vellesa l’organitza el Patronat de la Vellesa amb la col•laboració de la Societat Recreativa Unió Begudenca, la Fundació La Caixa, Masia Bach i Vins Bel.