La Beguda va celebrar del 29 d’agost a l’1 de setembre una de les Festes Majors més participades. Alguns dels actes de la programació –com el tradicional sopar de tast, l’actuació estel·lar del Mag Lari, el ball de nit de de dissabte, la cercavila i el concert de música celta- van atraure no només nombrosos begudencs sinó també persones vingudes d’altres localitats properes.

La celebració es va estrenar dijous amb el sopar de tast, amb més plats i comensals que mai. Fins a 63 veïns van portar les seves propostes culinàries per satisfer els paladars de les més de 200 persones que van reunir-se a l’Envelat disposades a devorar-les.

Divendres va arribar l’autèntic plat fort de la Festa Major: el sopar popular i la posterior actuació del mediàtic Mag Lari, que va deixar bocabadats, i va fer riure de valent, el nombrós públic reunit a l’Envelat, més de 400 persones. Després una disco-mòbil va allargar la gresca.

La programació es va reprendre dissabte amb un matí dedicat als infants i joves. Petits i no tan petits van gaudir amb els inflables que es van instal·lar a l’Envelat i les escoles. Ja a la tarda, la Cobla Principal de l’Escala va oferir el seu repertori de sardanes, al mateix temps que se celebrava una nova trobada d’intercanvi de plaques de cava, que va repetir la bona acollida que ja va obtenir en el seu debut, l’any passat. A la nit l’Envelat va tornar a registrar una gran entrada amb el ball de Montse & Joe Transfer.

La Festa Major de la Beguda es va acomiadar diumenge, jornada que es va estrenar amb la cercavila popular. En el seu recorregut pels carrers del poble, els geganters i bastoners locals van estar acompanyats aquesta vegada dels gegants de Súria, Abrera, Vilassar de Dalt, Castellbell i el Vilar, Sant Llorenç d’Hortons i Sant Esteve Sesrovires, a més dels bastoners de Prats de Lluçanès.

A la tarda, un original concert de música i balls celtes amb el grup Slainte Quartet va animar la sobretaula. Després, el castell de focs va posar el sorollós i vistós punt final a la celebració.

La Beguda va tancar, així, un agost de Festes Majors. Durant aquest mes també el Maset i Can Parellada van celebrar la seva festa grossa, amb un munt de propostes per a tots els públics i totes les edats.