La mostra, que es podrà visitar del dilluns 5 al 17 de setembre, pretén afavorir una nova visió de la crisi dels refugiats més enllà de l’anomenada crisi migratòria

Sota el títol "Refugiats, l’odissea cap a Europa" la Biblioteca presenta la primera exposició del nou curs. La mostra posa sobre la taula un dels temes més actuals, sensibles i que genera més debat a les institucions i societat civil.

La crisi dels refugiats és vista cada dia a través de les fotografies i vídeos dels mitjans de comunicació, però aquesta exposició recupera imatges inèdites de bona part del trajecte que han de fer aquestes persones després del perillós viatge de Turquia a Lesbos, ja que les fronteres entre Sèrbia i Hongria o entre Grècia i Macedònia també formen part d’aquest llarg periple dels refugiats.

El Comitè per l’Acollida per Persones Refugiades, creat ara fa pocs mesos per la Generalitat de Catalunya, en cedeix la utilització d’una còpia per portar a totes les la demarcació de Barcelona les imatges de Sergi Cámara. El fotògraf vigatà, documenta així la perillositat del viatge i l’hostilitat d’Europa vers aquest col•lectiu. Les fotografies es complementen amb informació sobre aquesta crisi migratòria.

Amb aquesta exposició que es podrà visitar fins el 17 de setembre la Biblioteca engega un nou curs en el qual també tindrem noves sessions de l’Hora del Conte, cinefòrums i xerrades que ja anirem explicant a mesura que s’acostin les dates.