La Setmana del Llibre en Català, que té lloc a Barcelona fins aquest diumenge, 13 de setembre, va celebrar dimarts el Dia de les biblioteques. Més de 50 biblioteques de tot Catalunya, entre aquestes la de Masquefa, s’hi van trobar per commemorar l’Any de les biblioteques i el centenari del projecte de lectura pública iniciat per la Mancomunitat de Catalunya.

Aquestes biblioteques van poder comprar llibres als estands de La Setmana del Llibre en Català i ampliar, així, el seu fons bibliogràfic gràcies a diferents aportacions econòmiques de la Diputació, la Generalitat i empreses col·laboradores. En el cas concret de la biblioteca de Masquefa, va ser patrocinada pel Banc de Sabadell amb 500 euros, amb els quals va adquirir una trentena de llibres que estaran disponibles per als lectors la primera setmana d’octubre. Es tracta de publicacions en català de diferents gèneres: contes infantils, llibres divulgatius, clàssics i, sobretot, algunes de les darreres novetats editorials.

Els representants de les biblioteques, en el cas de la de Masquefa, la seva directora, Núria Samper, van poder fer una passejada pels estands de La Setmana i conèixer, de la mà dels mateixos editors i llibreters, les darreres novetats editorials i els llibres més recomanats.

Durant la jornada el periodista i escriptor Màrius Serra va presentar també algunes novetats editorials que tenen les biblioteques com a protagonistes, i les biblioteques i les empreses col·laboradores van celebrar l’efemèride amb una bufada d’espelmes i un tast del pastís d’aniversari.

A més, es van donar a conèixer els guardonats i finalistes del Concurs de Bibliorelats, es va fer la xerrada ‘Parlem de biblioteques’ i es va presentar el premi BORNI, que organitza el Born Centre Cultural.