La 33a edició de la Setmana del Llibre en Català que es va fer a principis de setembre a Barcelona, es va fer ressò de la celebració de l’Any de les Biblioteques. Es va recordar el centenari de l’obertura de la primera biblioteca pública que es va construir al nostre país i per celebrar-ho la Biblioteca de Masquefa va tenir l’oportunitat de comprar llibres gràcies a la col•laboració de diferents institucions i amb el patrocini del Banc Sabadell. En concret la nostra biblioteca va adquirir llibres en català per a tots els públics: contes pels més petits, les darreres novetats en novel•la i un munt de llibres per animar-nos a gaudir del petit gran plaer de la lectura.
Tots aquests nous llibres i contes ja estan exposats al vestíbul de la biblioteca esperant als masquefins per desvetllar les seves històries.

La Setmana del Llibre en català

La Setmana del Llibre en català, que aquest any es va fer entre el 4 i el 13 de setembre, és una mostra que permet reconèixer la tasca de les editorials que editen en català, de les llibreries actives i de les revistes, donant visibilitat al llibre i a les publicacions periòdiques en català. També compta amb la col•laboració de les biblioteques públiques i entitats culturals que dinamitzen i faciliten l’accés a la cultura i posa, molt especialment, l’accent en facilitar l’accés als fons editorials, alhora que és un espai per presentar les darreres novetats i oferir eines de foment i recomanació lectora.
La Setmana dóna l’oportunitat de recuperar antics fons editorials i descobrir editorials i llibreries, a més ofereix un extens programa d’activitats amb tertúlies, lectures en veu alta, espectacles, cites amb entitats.