El taller sobre la vida i l’obra de Joan Salvat-Papasseit, organitzat per la Biblioteca el dijous 21 de març, amb motiu del Dia Mundial de la Poesia, va omplir la sala d’actes. Aquesta va ser la primera sessió d’un nou projecte, ‘Veus poètiques’, que vol apropar la poesia a tothom amb l’objectiu que deixi de ser vista com un gènere críptic, llunyà, avorrit i sovint de difícil comprensió.

Els assistents a aquest primer taller van poder descobrir i conèixer l’obra, i també l’experiència vital, de Joan Salvat-Papasseit de la mà de Marc Guarro, qui, en un exhaustiu treball de recerca, va seleccionar i recitar-los alguns dels poemes més destacats de l’autor i va explicar-los com la malaltia que va patir va condicionar el seu treball. La sessió va despertar l’interès dels participants, que van poder fer les seves aportacions. L’activitat es va tancar amb l’audició d’un poema de Salvat-Papasseit musicat per Ovidi Montllor.

Abans, Jordi Muntaner havia llegit el poema ‘Només la veu’, escrit per Zoraida Burgos per a commemorar el Dia Mundial de la Poesia, i havia proporcionat algunes interessants pautes per a desxifrar-lo.

Després de la bona rebuda d’aquesta primera sessió, la Biblioteca Municipal de Masquefa reprendrà el projecte ‘Veus poètiques’ amb nous tallers que permetran conèixer l’obra i la vida d’altres autors del país.